A38 Nyár 2011

A38 Colours by Space is Called - Fulgeance Live (FR), 1000 Names Live (BG), Eyto, Yvein Monq, Fine Cut Bodies, Cadik

Az újszerű instrumentális hip-hop világának két nagyágyúja látogat el ezen az estén a Hajóra a hazai mesterek mellett: ők a francia és a bolgár dubstep nagy tudósai, akik úgy zúznak és pörgetnek majd ezen az estén, hogy magukkal ragadják a ritmusok kifinomultan sodró szárnyain valamennyi hallgatójukat.

Fulgeance (FR) live

A kellőképpen őrült francia úriember Fulgeance jövőbemutató szellemes tánczenéi egyrészt a klasszikus soul, funk és diszkó, másrészt az elektróval felturbózott korai szintis detroiti hip-hop és kísérleti elektronika (Moggi, Moroder, Bernard Fevre), vénáiból táplálkozva szülik meg a legfrissebb s legütősebb klubhangulatú funkot és future beat-et.

Hiperaktív természetének köszönhetően különböző néven jegyzett zenéi (Fulgeance, Peter Digital Orchestra vagy Souleance) elképesztő képességével, tehetségével és tudásával társulva az egyik legelismertebb francia producerré tették nemzetközi viszonylatban is.

Koncertfellépésein azonban nem csak zenészként alkot emlékezeteset, hanem igazi show man-ként is elkápráztatja a közönségét, s megtáncoltatja a legvájtfülübbeket is Tokiótól Vilniusig, Los Angelesétől, Athénig robbanékony szettjeinek vérbelien klubhangzásával.

Fulgeance őrült funkjával újra és újra felkorbácsolja a funk iránti szerelmet világszerte a táncparketten.
 

1000 Names live (Black Acre/BG)

A két Berlinben élő bolgár producer, Casio Blaster és 99 Mistakes a mai szófiai és bulgáriai elektronikus szcéna kulcsfontosságú szereplője és éllovasa, akik nemzetközi viszonylatban a broken beat és az instrumentális hiphop nagy tiszteletnek örvendő formációját alkotják, melynek neve: 1000 Names.

Kezdeti hangzásuk kimondottan hiphop-alapú volt, egy csomó olyan hangmintát és loopot pakoltak a legsúlyosabban beizzító ütemekre, amelyeket a szcénán még senki sem hallott, majd olyan mash upokat készítettek, hogy azok buliról bulira járva váltak igazi közkinccsé.

Kitartóan haladva útjukon egyre több szimpatizánsra, követőre, rajongóra tettek szert, s végül 2009-ben megjelent vegytiszta szépségű lemezük, a Toys Room Combat az Eklektik kiadónál, benne azokkal az ellenállhatatlan szinti-hangzásaikkal, amelyekkel olyan császárokat idéztek meg, mint a Saturn Race, a Paradise Rings, a Marz on Marz vagy a Roket Loop…

S végül, ám nem utolsó sorban: a 1000 Names hangzásában ott lappang az a bizonyos hihetetlenül vicces szci-fi őrület, amely oly jellemző a teljes kelet-európai valóra, hogy arra, ha zúzós hiphoppal társul, táncolni és kacagni a legnagyobb vidámság és őrület.
 

Cadik

Cadik, azaz Séfel Pál egykor az Anima Sound Systemmel kezdte a szkreccset, és azóta hazánk egyik vezető DJ-jévé lépett elő. Jungle, d'n'b, hiphop - főleg ezekben a műfajokban alkot nagyot, de a Palotaival közös B2B-akciók, a Rewindok és Sunday Sessionök gyönyörű eklektikus szetteket szültek.

Az évek során Cadik Magyarország egyik leginnovatívabb, mindig új utakon járó producerévé vált, amit leginkább a megfontoltan haladó, de annál kidologozottabb, briliánssá csiszolt anyagokkal előálló projektjei bizonyítanak. Szervezőként az A38 Hajóval két progresszív, előremutató és nagy szakmai- és közönségsikert hozó sorozatot, a Real Your Nature-t és a Space Is Calledet hozott létre. Közben folyamatosan jelentette meg újabb és újabb, elsősorban downtempo hiphopra épülő, finom rétegekből építkező, tudatosan komponált lemezeit, amiknek nagy részét az A38 Hajón mutatta be.

 

Fine Cut Bodies

A Fine Cut Bodies egyszemélyes turmixgép, melynek kézi hajtásáért Kevin (alias Fodor Attila) vonható felelősségre. Bár gyerekkora óta függő zenegyűjtő volt, a '90-es évek közepén kezdett komolyan foglalkozni az akkor virágkorát élő elektronikus zenei színtérrel. Jó fiatal módjára járt partyról partyra, amiből ihletet merítve építgette házi stúdióját és hegesztgette zenéit.

Barátaival megalapították saját lemezkiadójukat, felfuttatták heti klubestjüket, így a közönség is kénytelen volt szembesülni zenei eklektikusságával és meg nem alkuvásával. Rádiós mixeit az internetnek hála rengetegen követik nyomon hétről hétre, az országhatáron innen és túl is. Részben saját kiadványainak, részben rádióműsorainak köszönhető, hogy fellépett majd minden európai országban, de Ausztráliában és Amerikában is turnézott már.

Bár ízlése nem korlátozódik az elektronikus zenére, a számára izgalmas zenei mondandót nagyrészt ebben az új hangzásvilágokat felvonultató közegben találja meg. Legfőképpen nem is stílusok, hanem hozzáállás alapján válogat: a kísérletező, de nem öncélú, a karakteres, de nem elcsépelt, az újszerű, de nem befogadhatatlan hangzásvilágokat keresi.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.