Dub Pistols (UK)

Dub Pistols (UK)

Dub Pistols (UK)
május
9
csütörtök 20:00
Koncertterem

Dub Pistols (UK)

A Dub Pistols mindent elért, amit csak lehet, és még mindig többet akar. A hírhedt londoni zenésszel, Barry Ashworth-szel az élen számtalanszor turnéztak szerte a világban, éveket töltöttek azzal, hogy bejárják Amerika minden szegletét, elnyújtott kirándulásokon punk-rock roadshowkkal, miközben olyanokkal készítettek remixeket, mint Moby, Korn, Limp Bizkit és még sok hasonló legendás előadó. Egyszerűen az egyik legjobb élő zenekar az Egyesült Királyságban.

Esemény a facebookon

Dub Pistols (UK)


A Barry Ashworth és Jason O'Bryan vezette Dub Pistols 1996-ban alakult Londonban. A két producer (előbbi vokalista, utóbbi basszeros egyben) a kezdeti kislemezektől a kiforott "Six Million Ways To Live" LP-ig hosszú útat járt be, melynek köszönhetően viszont már nagy népszerűségnek örvendtek. Nehéz őket behatárolni, azonban főbb stílusjegyeiként a dub-ot, hip-hop-ot jelőlhetnénk meg, mely keveredett némi ska-val, punk-kal, technoval és break-kel. Több remixük készült olyan nevekkel, mint Moby, Crystal Method, Limp Bizkit, Bono, Korn & Ian Brown. Busta Rhymes-szal közös daluk a "One" a Blade II, a "Molotov" pedig Alfonso Guarcón: Y Tu Mama Tambien filmzenéjeként került megjelenésre. A két producer élő produkcióban is próbára tette magát, melyben az angol hip-hopper Rodney P-ben, az énekes Terry Hall-ban, az amerikai T.K. Lawrence-ben, a harsonás Tim Hutton-ban és a scratcher DJ Styx-ben leltek társaikra. További featuring-jeik között ott található Lynval Golding (The Specials) ,Horace Andy és MC SirReal.

A Dub Pistols mindent elsöprő táncbombája számtalan parketten robbant már. Az elektronikus eklektika Basement Jaxxhez mérhető zsenijei minden tánczenei műfajban halálos biztonsággal mozognak, ezt más többször élőben bizonyították Magyarországon is

Linkek

Galériák

  • Dub Pistols
    1

A helyszín