Pályázatok

Pályázatok

Széchényi 2020 - Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program - Befektetés a jövőbe

Zászlóshajó Kft. Filmgyártási tevékenységének fenntartását biztosító eszközbeszerzési projekt
41.78 millió forint támogatás

Az A38 Hajó 2003-as nyitókoncertje óta világszínvonalú kulturális központtá nőtte ki magát, a budapesti és közép-európai underground színtér megkerülhetetlen koncerthelyszíneként és kiállótereként évente átlagosan 750 előadóművészeti programnak, koncertnek ad otthont. A minőségi és diverz programstruktúra mellett egyedi szemlélettel csatornázza be különleges összművészeti produkcióit a budapesti vérkeringésbe, egyúttal szellemi iránymutató szerepet is betöltve a haza zeneipar egészében.

A Hajó egyik legfontosabb küldetését teljesíti azáltal, hogy a kultúrának nem csak platformot ad, hanem az archiválással és digitális felületein történő publikálással annak fennmaradását is biztosítja. Az ország egyik legjobban felszerelt mozgóképgyártó műhelyeként funkcionál, amely mögött több évtizedes tapasztalattal rendelkező produkciós stáb alapozza meg a televíziós adások, dokumentumfilmek, koncertfelvételek professzionális elkészítését, utómunkáját, archiválást és publikációját. Ezzel párhuzamosan a közszolgálati médiával is szorosan együttműködik, az MTVA és az M2 Petőfi TV élő bejelentkezéseinek és adásainak infrastrukturális bázisaként szolgál.

Összességében 13 forgatási és felvételi helyszínen átlagosan évi 500 óra élő adást bonyolít le a 80 fős kezelőszemélyzet, melyből egy időben egyszerre 24 fő készíti az adásokat. Gyakorlatilag a hét minden napján aktívan folyik a munka; készülnek az élő streamek, bejelentkezések, felvételek, ami az infrastruktúrát is jelentősen igénybe veszi. Az eredeti kamera- és tartozékpark fele kilenc évnél is idősebb, a napi szintű használat mellett erodálódott, így az eszközök szervíz- és karbantartásigénye is megnőtt. A Hajó tevékenységeinek bővülése mellett eszközparkjának is lépést kell tartania a fejlődéssel annak érdekében, hogy továbbra is a lehető legmagasabb színvonalon szállíthassa a tartalmakat a közönsége és megrendelői felé - ezáltal valós igények mentén pályázott a VEKOP támogatására.

A támogatás keretében beszerzett eszközöknek köszönhetően megbízható és korszerű körülmények között biztosított a TV adások felvétele, élő közvetítése, streamelése, riportok készítése, színházi produkciók felvétele, illetve konferenciák streamelése. Emellett egyszerre akár négy helyszínen is lehetővé vált a koncertfelvételek lebonyolítása, melyeket a kézikamerák mellett az újonnan telepített, stúdióhelységből vezérelt robotkamerák tesznek gördülékenyebbé. A bővített infrastruktúra mennyiségi és minőségi szempontok alapján is eredményesebbé teszi a gyártási folyamatokat, ami hosszútávon még több projektet és megrendelést von magával - ezáltal a Hajó minden eddiginél magasabb szinten járulhat hozzá a hazai és nemzetközi kulturális élet színesítéséhez.


Bethlen Gábor Alapkezelő 2020 az erős magyar közösségek évéhez kapcsolódó magyar közösségekről szóló imázsfilmek és összefoglaló videók elkészítése

Ezen pályázat keretében célunk több mozgóképes dokumentáció és ezek bemutatásához kapcsolódó események megalkotása volt a magyar identitásukat szilárdan őrző külhoni közösségek mindennapjairól, sikereiről, eseményeiről és eredményeiről. Az elkészült mozgóképes tartalmak és a megvalósult rendezvények a Nemzetpolitikai Államtitkárság tematikus programjaihoz kapcsolódtak: 2020-ban az “Erős magyar közösségek évéhez”, 2021-ben pedig a Nemzetpolitikai Államtitkárság aktuális tematikus évéhez.