Gold Panda live (UK)

Gold Panda live (UK)

Gold Panda live (UK)
május
3
péntek 23:30
Koncertterem

Gold Panda live (UK)

  • Elektronikus

Az essexi Chelmsfordból származó, elektronikus producer és dalszerző Gold Panda 2009-ben indult el zenei útjára az electronica, post-dubstep, ambient, microhouse és minimal techno világában. Az elmúlt évtized során ez az utazás egy díjnyertes, korszakalkotó bemutatkozó lemezhez vezetett, amit egy nomád jellegű folytatás, majd egy harmadik lemez követett, amelyben távol-keleti inspirációtól vezérelve önmagára összpontosított érzelmileg és zeneileg is. Legutóbbi megjelenése, “The Work” című albuma pedig újabb fejezetet adott hozzá folyamatosan alakuló zenei történetéhez.

Esemény a facebookon

Gold Panda (UK)

A fiatal Derwin Panda dolgozott már lemezboltban és szexboltban is, közben éveken át szorgalmasan gyűjtötte a zenéket, hangmintákat, így idővel hatalmas, stílusfüggetlen elektronikus zenei archívumra tett szert.

Zenei karrierjét remixek készítésével kezdte, ekkor többek között a Simian Mobile Disco, a Bloc Party és a The Field zenéit gondolta újra.

A pozitív visszajelzések hatására saját zenéket kezdett írni, melyekre Japánban töltött egy éve mellett erőteljes hatással volt B-kategóriás filmekből álló VHS gyűjteménye is.
Hamarosan több ep-je is kijött a Various Productions-nél, a Pitchfork magazin 2009 100 legjobb száma közé sorolta az itt megjelent "Quitters Raga"-t.

2010-ben igazolt le a Ghostly International-hez, ahol még az év szeptemberében előrukkolt debütalbumával, a "Lucky Shiner"-el. Az album zseniális egyvelege lett az IDM-nek, wonky-nak, dubstep-nek és hip-hopnak, helyenként minimaltechnós behatásokkal.

Linkek

Galériák

  • Gold Panda
    1

A helyszín