Kövesd az A38 Hajót
a Youtube-n is!

Kiemelt Youtube videó

Youtube Csatornáink

A38 Hajó
A38 Vibes
A38 Rocks
A38 World
A38 Free

legfrissebb videók

Lejátszási listák

A38 Vibes
Fennállása óta az A38 Hajó nem csak az underground, hanem a mainstream – tehát a pop-rock, az indie és az elektronika – legnagyobb alakjait is elhozta Budapestre, sokszor elsőként az egész országban. Olyan nevek váltották egymást a Dunán, mint az M83, a Warpaint, a Crystal Castles, Zola Jesus, miközben este tíztől olyan DJ-k szolgáltatták a talpalávalót, mint Ben Klock, DJ Marky vagy épp Blawan. Az A38 Vibes a hajó saját koncertarchívumának legforróbb és legjobb hangulatú pillanatait gyűjti össze, a !!! frontemberének higanymozgásától a The Boxer Rebellion himnikus indie rockjáig. A38 Vibes – zene a legemlékezetesebb estéidhez.
A38 Rocks
Az elmúlt évtizedben az A38 Hajó a kurrens rockzenei, metal és hardcore-punk hangzások otthonaként is kivívta a rajongók megbecsülését. Az olyan fellépők impozáns névsorában, ahol egymás mellé kerülhet a Christian Death, a Candlemass, a Parkway Drive, a Madball, a Nile vagy a The Melvins neve, büszkén mutatjuk be nektek saját koncertarchívumunk legemlékezetesebb pillanatait a legsúlyosabbtól a legfogósabb dalokig olyan előadók jóvoltából, mint a Kensington, a The Soft Moon, a St. Vincent vagy a John Coffey. A38 Rocks – ahol a hangerő megmozgatja a Hajót.
A38 Free
Az A38 Hajó a jazz, a kísérleti, az avantgárd és más stílusok otthonaként a művészet szabadságának, öntörvényűségének, gondolatiságának, izgalmának, forradalmiságának, szellemiségének, spiritualitásának, újító jellegének, besorolhatóságának és megvásárolhatatlanságának a jegyében fogant zenéi már számos előadót mutattak be a legnagyobbak közül Peter Brötzmanntól a Vienna Art Orchestráig, Matts Gustafssontól a Huutajatig, Charles Gayltől James Chance-ig és Merzbowtól Grencsó Istvánig. A38 Free – ahol a szabadság szárnyakat ad.
A38 World
Akárcsak a Duna, az A38 Hajó is számos országhatáron átível, nem csak a hírnév, hanem a fellépők származása tekintetében is. Játszott itt már a jamaicai reggae-dancehall legenda Lee „Scratch” Perry, a japán pszichidelikus rock színtér sarokkövének számító Acid Mothers Temple és a máltai Tribali is. A különböző országok zenészei pedig hozták a saját népük tradicionális hangszereit, zenéjét is. Nem csoda, hogy a világ egyik leghíresebb zenei expojának, a WOMEX-nek 2015-ben – többek közt – az A38 Hajó adott helyett. A38 World – ahol a zene nem ismer határokat.
A38 Hajó

A budapesti A38 Hajó Magyarország egyik legjobban felszerelt, technikailag kifogástalan koncerthelyszíne és független kulturális központja, amely évente hétszázötven előadóművészeti programot, koncertet szervez. A 2003 óta működő intézmény eddig több mint tízezer programot, koncertet, kiállítást, színházi előadást szervezett meg és bonyolított le, közel kétezer televíziós műsort, illetve dokumentumfilmet készített és több száz élő televíziós adást bonyolított le.