• Indie
  • Rock

A LEAP a londoni “trubadúr”, Jack Balfour Scott új projektje. Ezt megelőzően Jack a nagynevű/elismert, “határokat semmibe vevő/áthágó indie-rock” csapat/zenekar, a Capitol Records-hoz szerződött The Mispers tagja volt, akik 2018-ban zárták le sikertörténetüket, miután felvillanyozó és teljességgel kiszámíthatatlan koncertjeikkel fanatikus rajongóbázisra tettek szert.

Az Edinburghban és Fokvárosban töltött korai évei után, valamint az Egyesült Királyság-beli Brightonban végzett zenei tanulmányai révén Jack zenei hátterének országhatárokon átívelő sokszínűsége óhatatlanul beszivárog a dallamokba, amelyeket a bandával alkotnak – ami végeredményben egy eklektikus rock n roll kavalkád.

A dobok mögött nem más ül, mint a biszexuális-buddhista, multi-instrumentalista szenzáció, Hector Cottam. Jack és Hector barátsága egészen négyéves koruk óta tart, megbonthatatlan kötelék az övék. Első koncertélményük, a BabyShambles glasgow-i koncertje, amit tizennégy évesen éltek át, megannyi bohóckodás és zenei ámokfutás katalizátora volt.

A basszusgitár húrjait – Declan „BullsEye” Brown – tépi, aki Johannesburg tüzeiben kovácsolódott, és a camdeni rockszcénában edződött. Sorsszerű találkozása Jack- kel nem máshol, mint az ikonikus camdeni klubban, a Hawley Arms-ban esett meg, és az olcsó farmerholmik iránti közös érdeklődésük alapozta meg kettejük szimpátiáját. Mindig vad, tomboló energiával és hatalmas riffekkel robban be a színpadon, amivel az ember velejéig hatol. Ki ne tudná szeretni Barefoot ‘Mezítlábas’ Brown-t?

A zenei egyenletet kiegészíti egy fiatal, szőke hajú Jedi, Adam Mason képében. Egy végtelenül tehetséges és klasszikusan képzett gitáros, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy kialakuljon a jellegzetes LEAP-hangzás. Adam már gyerekkorában belekóstolt a szereplésbe, gyerekként különböző tévéműsorokban táncolt, és most, mindössze 22 évesen, már több ezer néző előtt lépett fel Európa-szerte különböző projektekkel. Káprázatosan fényes jövő előtt áll ez a pelyhedző állú fiatal csillag!

2021-ben aztán ténylegesen megalakult a LEAP, kilépve a független, “barkácsolós” érából, megteremtve egy ambiciózusabb, kifinomultabb hangzást, amelyen keresztül magabiztosan felvehetik a versenyt a világ legnagyobb indie-rock előadóival.

Beleértve az "Energies" single-t, amelyet amolyan “moshpit-indító” himnuszként emlegetnek.

Sötétebb és mégis széles körben elérhető, 6 számból álló debütáló EP-jük, a „1 Million Pieces” (megjelenés éve: 2022) nem más, mint a zenekar szándékainak kinyilatkoztatása. Tagadhatatlanul fülbemászó refrének, a rock and roll indukálta szélsőségekkel átszőve, valamint Jack valóban egyedi orgánuma utazásra invitálnak London sötét bugyraiba, és saját pszichéjével vívott küzdelmeibe. A soron következő kislemezek révén - Sick Sense, Show Me The Way You Love, Sleepwalker és Exit Signs - a banda átlépte az egymillió hallgatót a streaming csatornákon, és széleskörű támogatását kapott olyan kiadványoktól és csatornáktól, mint a Rolling Stone, az MTV, a Flux FM, az Earmilk, az its all indie, a fame magazin, a BBC Radio6, a BBC Introducing, az Amazing Radio, és még sorolhatnánk.

Az indie grunge-gitárhangzás, zúzós-kőkemény dobolás, és elvétve egy csipetnyi elektronika elegyével a LEAP képében egy olyan zenekar korai lépéseinek lehetünk szemtanúi, amely jelentős hatást gyakorol majd a szcénára közeljövőben.

Európa-szerte teltházas koncerteket tudhatnak maguk mögött (Bécs, Hamburg, Köln, Düsseldorf, Bázel), amelyek egy 5 londoni teltházas bulit követtek. A zenekar kirobbanó fellépéseire adott válasz pedig egy nagymértékben elkötelezett és egyre növekvő, nemzetközi rajongóbázis kialakulása.

A helyszín