Kaukázus lemezbemutató koncert, Zselenszky, Panic Radio dj set vs. Hangmás djs (indiealterelectrodisco)

A Kispál és a Borz tanítványaiként indult Kaukázus mára a babérjaikra tör. Új lemezükkel, ahogyan eddig is üde lázadó hangvételükkel és lendületes rockjukkal naponta növelik rajongótáborukat.

Kaukazus


A Kaukázus alternatív rock zenekart 2004-ben alapította meg frontembere, Kardos-Horváth János és basszusgitárosa, Fűrész Gábor Tatabányán. Eredeti elképzelésüket a kezdetek óta próbálják tartani: minden zenéjük szabadon letölthető és terjeszthető a zenekar honlapjáról. A dalszövegek hol zavarba ejtően nyílegyenes, hol pedig sokszoros iróniával csavart üzenetei az egykori magyar beat zenekarok jegyeit hordozzák. A zenekar modern úton terjed, az interneten keresztül építette ki törzsközönségét, mely egyfajta Kreatív Civil Közösséggé nőtte ki magát.
A Kaukázus zenekar napjaink egyik legmeredekebben felfelé ívelő alternatív rock zenekara. A Szalai Éva című dal az MR2 Petőfi Rádióba való betörése óta ostromolja a rádió slágerlistáját, amelyen fel-feltűnnek egyéb Kaukázus szerzemények is, mint a Teszkó, a 10 000 mérföld, 21, Tartós béke stb. A zenekar dalai idén felkerültek az MR2 Petőfi Rádió és a Volt Fesztivál válogatás lemezeire, egyúttal a fesztivál a Kaukázust választotta idei kedvenc magyar zenekarának.
Novemberben jelenik meg a szerzői kiadásban meg a Kaukázus új lemeze (Tartós béke). Különlegessége, hogy ez a zenekar első stúdióalbuma, melyben a párhuzamba állítja az ember ökológiai térfoglalását személyes, mikro-környezeti létezésével. A zeneileg tudatosan minimalista szerkesztésű lemezben, délszláv, finn és magyar népzenei elemek szerepelnek. A Kaukazus zenekar új lemezének szakrális jellege és kompromisszum-mentes hangzása egyértelműen bizonyítja hogy a Kaukazus ma már nem csak ígéretes tehetség, hanem profi produkcióvá érett, a tagok részéről tudatos életútválasztás.
A tudatos civil szerepvállalásáról ismert zenekar részt vesz az Amnesty International „small concert tour” 2008 őszi turnéján, mely során koncertjeit a 60 éves Amnestynek ajánlja és munkáját segíti, valamint rendszeres részvevője a Critical Mass rendezvényeinek.
Kardos-Horváth Jánost, a zenekar frontemberét eddigi munkájáért az Oktatási és Kulturális Minisztérium Köztársasági Ezüst Kereszttel tüntette ki 2008 nyarán.
 

Felállás:

Kardos-Horváth János – ének, gitár
Demeter Zoltán – basszusgitár
Fűrész Gábor – gitár
Fodor Máriusz – billentyű
Toldi Miklós - dob

 
Diszkográfia::

(2008 Tartós béke)
2008 Szalai Éva (CD, szerzői kiadás)
2006 Amerika nem hazudik (CD, szerzői kiadás)
2006 Amerika nem hazudik (demo)
2005 MIR (CD, online kiadás)
2005 MIR (demo)
2004 Majdnem Kína (CD, szerzői kiadás)
2004 Majdnem Kína (demo)
 

Zselenszky

Zselenszky Tamás az Eleven Hold alapító dalszerző énekese egy napon külön utakra hangolt át, azóta akusztikus gitáresteket tart. Ezek alkalmával majd húsz esztendős szerzői pályafutásának legmeghatározóbb gondolatait, dalait idézi meg számunkra országszerte. E jeles estén mi leszünk a kedvezményezettek. Ne tévesszen meg, hogy egyedül játszik; betölt, és kiterjeszt! Fékszárnyakat ildomos otthon felejteni! Ott találkozunk.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.