Žagar

Žagar

Hat év után új stúdióalbummal jelentkezett a Žagar. A Woods, Spirits & Sorcery című nagylemez a zenekar életében újabb stílusváltást hozott és egyben új korszakot is nyitott. Az albumon olyan neves vendégzenészek szerepelnek, mint a spanyol vokalista Carmen Estevez, Gozlán Fatima ütős- és fuvolaművész és Barabás Lőrinc trombitás.

A Zságer Balázs vezette Žagar koncertjeit és albumait mindig a megújulás jellemzi. Az utóbbi pár évben szinte teljesen eltávolodtak a popzenétől és sokkal inkább a pszichedelikus elektronikus zene felé fordultak. Új lemezükön nagy szerepet kap a természet és a természetfeletti. A témaválasztás minden eddiginél szürreálisabb: indián diablerók, trópusi rituálék, éneklő gombák, révülő tigrisek. Több számban különleges orientális hangzás jelenik meg. Az albumot olyan nevek méltatták mint Richard Dorfmeister, a bécsi FM4 rádió, az olasz Different Grooves vagy a berlini Faze Magazin.  

Az album első single trekkjéből, a Lost Tribes-ból nemrég egy remix EP is megjelent. Nem kisebb nemzetközi nevek készítettek átíratokat, mint Marcus Henriksson, Deadbeat vagy Doyeq.

  
  

  

  

ŽAGAR - WOODS, SPIRITS & SORCERY album

https://fanlink.to/wss

Linkek