Lisa Morgenstern

Lisa Morgenstern (D/BLG)

A német-bolgár származású zongorista és énekes-dalszerző, Lisa Morgenstern nagyzenekarokban játszó zenészek lányaként nőtt fel, így már egészen fiatal korában közeli kapcsolatba került a zenével. A zongora iránt igen hamar érdeklődést mutatott, de tinédzserként profi balett-táncossá is vált – e tudás által egyedülálló elegancia érezhető a saját dalain is. Magával ragadó előadásmódja, intenzív és érzelmes játéka minden koncertjén különleges élményt garantál.

Debütáló albuma, az Amphibian szerzői kiadásban jelent meg 2013-ban, melynek romanticizmusa, sötétebb hangvétele sokakat megfogott. Az egy évvel később megjelenő Metamorphoses EP hasonlóan esztétikus hangzásvilágot képviselt, Lisa pedig ekkora már Németországban és azon túl is rendszeresen turnézott.

Második albuma, a Chameleon az elismert argentin csellóművésszel, a berlini székhelyű Sebastian Planóval közösen készült, aki közreműködőként és producerként vett részt a lemez munkálataiban. A német énekesnő a Chameleon darabjaival jelentősen kitágítja zenei spektrumát, kortárs megközelítésbe helyezve az elektronika és a dalszerzés kapcsolatát, miközben klasszikus zenei hátterét is kiválóan alkalmazza a számokban. Új lemezét közösségi finanszírozás segítségével vette fel, a megjelenés pedig idén várható.

Linkek