Weval live (NL)

Weval live (NL)

Weval live (NL)
április
7
péntek 20:00
Koncertterem
  • Elektronikus
  • Jazz
  • Pop

Visszatér az amszterdami duó, amely egyedülálló hangzásáról híres, amely egyensúlyt teremt a nagy energiájú elektronikus funk és az érzelmes szintihanzás között merész, szépen megkomponált dallamokkal és dalszövegekkel. A páros nemrégiben kezdett bele a küldetésbe, hogy újra felfedezzék önmagukat és azt, ami valóban hajtja őket, a saját maguk által szabott korlátoktól való megszabadulás folyamatában.

Esemény a facebookon

Galéria

Weval

Hollandia legizgalmasabb crossover elektronika duója visszatér Budapestre, hogy az A38 Hajó Koncerttermében testközelből szórja rá világhírnevet hozó zenéjét a helyi rajongókra. 

Aki először hallja a Weval zenéjét, a gondosan megmunkált kompozíciókból joggal feltételezheti, hogy az elektronikus-zenei veteránokról van szó – aztán jön a meglepődés, hogy milyen fiatal a két srác, akik korukat meghazudtolva szállítják példátlan érettségű dalaikat. Harm Coolen és Merijn Scholte Albers egyedi hangzásvilága és utaztató dalstruktúráik az ambient, a synth-pop és a minimál műfajok elegyéből táplálkozik, amit a funktól kezdve a trip-hopon át számos más elemmel is kiegészítenek. Legnagyobb erőségükként a Pitcfhork újságírója például azt emeli ki, hogy páratlan érzékük van ahhoz, hogy meddig kell nyújtani és kitartani egy taktust ahhoz, hogy az a lehető legjobban beüssön a hallgatóknak. Ezt a készséget az idei lemezen már kérdés nélkül csúcsra járatták: aki jegyet vált szeptemberi live szettjükre az A38 Hajón, még hazafelé menet is garantáltan zenei trippben lesz.

  

  

Linkek

Galériák

  • Weval
    1
  • Weval - Live (NL), Analog Balaton

    25

A helyszín

A20 ≋ 20 years 20 nights ≋

Az A38 Hajó húsz éve horgonyzott le a budapesti kulturális élet főerére. A húsz évet húsz estével ünnepeljük. Koncertek, bulik és Ti! Mindenki, akinek az elmúl...