Monchichi Potenciál, Erik Sumo DJ Szett

Monchichi Potenciál, Erik Sumo DJ Szett

Monchichi Potenciál, Erik Sumo DJ Szett
június
27
csütörtök 19:30
Tetőterasz

Monchichi Potenciál, Erik Sumo DJ Szett

Monchichi Potenciál

2003-ban egy Amorf Ördögök-remixverseny apropóján alakult és öt évig működött Debrecenben a Monchichi Potenciál, a keleti régió első és egyetlen "trip-pop-zenekara", amelyben olyan, később országos karriert befutó zenészek játszottak, mint Subicz Gábor (Subtones, Modern Art Orchestra stb.), Mészáros Ádám (Erik Sumo, JÜ, Tariqa stb.) valamint Laskai Viktor (DJ SuperStereo).

A "monchichik” játékos hangzását a többszólamú női ének, a trombita és a fuvola sajátos összhangja, a karakteres gitározás és az elektronikus zenére kacsintó groove-ok határozták meg. A zenekar működése alatt rendszeresen megtöltötte szülővárosa klubjait, de többször játszottak a Sziget Fesztiválon, eljutottak olyan emblematikus budapesti játszóhelyekre, mint a Petőfi Csarnok szabadtere, az A38 Hajó, a legendás Almássy Téri Szabadidőközpont vagy épp a Zöld Pardon, egy időben a szakmában még Lovasi András egyik kedvenc zenekaraként is lehetett róluk hallani.

A zenekar 2008-ban oszlott fel, ezt követően a tagok a világ több pontján szóródtak szét, 2023-ban a Made In Debrecen Fesztivál álltak össze egy húsz perces koncertre. A rövid fellépés sikere motiválta annak a 2024-es, három állomásos miniturnénak a létrejöttét, melynek budapesti állomása az A38 tetőteraszán lesz.

Bicsánszky Panna - ének, fuvola
Kerekes Enikő - ének
Szűcs Zsófia - ének
Jónás Péter - dob
Mészáros Ádám - gitár
Subicz Gábor - trombita
Subicz István - billentyűs hangszerek
Süli András - basszusgitár
Spotify
Facebook


Erik Sumo DJ szett 

Erik Sumo, azaz a Péterfy Bori & Love Bandből és filmzenéiről is jól ismert Tövisházi Ambrus több fontos pillanatban jelen volt a Monchichi Potenciál karrierje során: az Amorf Ördögök remixversenyével nagyban hozzájárult a zenekar megalakulásához, több közös koncertre is sor került, majd a Monchichi nagylemeze (Szieszta Intenzív) és EP-je (Só Bors Vágy) egyaránt Ambrus zenei produceri keze alatt készült el. Eklektikus dj szettjének köszönhetően a koncert előtt és után is vérpezsdítő és egzotikus hangulatra számíthatunk.


A helyszín