Noises From The Neighborhood

filous (AT) DJ set feat Klei (Florence Arman/UK), Lea Santee (AT)

40 éves az Osztrák Kulturális Fórum

A budapesti Osztrák Kulturális Fórum 1977. október 20-án nyitotta meg kapuit, így idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. A Fórum állandó partnereivel és közönségével együtt szeretné megünnepelni születésnapját. A nagyszabású jubileumi rendezvények része lesz az A38 Hajóval közösen tartandó születésnapi partysorozat is, ahol az osztrák elektronikus zene két legismertebb kurrens előadója lép majd fel: november 8-án SOHN, október 20-án pedig a 20 éves producer-zseni, filous ad majd exkluzív klubkoncertet.

A 20 éves Percy-t Bécsben csak pár dolog különbözteti meg kortársaitól: a közel két és félmillió YouTube-követő, három európai szinten is nagyszínpados sláger, és első EP-jének, a Dawnnak példamutató digitális világuralma, amivel az iTunes listáit kilenc országban vezethette dalaival. A bécsi elektronikus undergroundból remixei jóvoltából kinőtt producert mindig saját kíváncsisága vitte előre, és ezzel tudta kivívni az osztrák elektronika Parov Stelar utáni másodvirágzását, ami az érzékeny-trópusi, finom elektronikát Bécsbe költöztette. Percy tízéves kora óta játszik különböző hangszereken, a jazztől a fúziós progresszív rockig minden érdekelte: számára a ’filous’, mint alteregó, egyfajta kísérlet volt arra, hogyan tudna elektronikus zenei dalokat producelni, és arra ő sem számított, hogy YouTube-videóival ekkora rivaldafény övezi majd minden lépését, és kollaborációi viral tartalomként járnak fülhallgatóról fülhallgatóra. A tutorial-videókból tanuló producer hamar kiépett Flume és ODESZA árnyékából, bár hatásuk alapjaiban jellemezte az első filous-dalok atmoszféráját, finom lebegtetését és dallamvilágát. Ez elég volt a Hypemachine-nek is ahhoz, hogy kiemelje Percy-t a szobaproducerek közül, aki azóta is nemzetközi figyelemnek örvend. Első magyarországi fellépésével új EP-jét, a For Love dalait ünnepli majd saját szettjében, az idén 40 éves Osztrák Kulturális Fórum jóvoltából - filous szettje az A38-on garantáltan kihagyhatatlan élmény, hiszen klubkörnyezetben valószínűleg először és utoljára lehet megtekinteni majd napjaink egyik legfelkapottabb producerét.

A program az Osztrák Kulturális Fórum támogatásával valósul meg

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.