Eivør (FO), Elinborg (DK)

Eivør (FO), Elinborg (DK)

Eivør (FO), Elinborg (DK)
október
6
csütörtök 20:00
Koncertterem

Eivør (FO), Elinborg (DK)

  • Pop
  • Rock
  • Világzene, Népzene

 

Amikor új dalt ír, Eivør gyakran képzeli el északi hazája, egy távoli szigetcsoport, a Feröer-szigetek drámai táját.

„Egyszerre lehet nagyon kemény és nagyon gyengéd, és amikor énekelek, látom, hogy a vadság és a lágyság keveredik” – mondja Eivør. „Azt hiszem, ez segít abban, hogy nagy kontrasztú zenét alkossak, ami fontos számomra – nem akarom, hogy a zeném túlságosan biztonságban érezze magát.”

A koppenhágai székhelyű Eivør ezt az éles kontrasztot hozza a sötét textúrájú, mégis élénken dallamos hangzással, amelynek középpontjában magával ragadó énekhangja áll. Míg eredete a feröeri népi éneklésben rejlik, Eivør legutóbbi munkája az elektronikus zene végtelen lehetőségei iránti rajongását tárja elénk. A MOJO oldalain Kate Bushhoz fűződő összehasonlítások mellett Eivør túlvilági leleményessége oda vezetett, hogy a BBC/Netflix zászlóshajója, The Last Kingdom filmzenéjének társkomponálásában játszott szerepet.

Most a következő albumán dolgozik, Eivør továbbra is az érzelmekben kompromisszumok nélküli zenére összpontosít, és ami végső soron zsigeri szinten összekapcsolódik. „Szeretek a közönségemre nézni, és látni a hipsztereket, nagymamákat, goth gyerekeket és metálfurcsákat, hogy nincsenek falak közöttünk” – mondja Eivør. „Azt hiszem, ez azért történik, mert nem próbálok egy adott tömeg számára alkotni. Csak azt a zenét próbálom megcsinálni, amit magam is hallani szeretnék – olyasmit, ami számomra egyenesen a lényegéig hat, milyen érzés embernek lenni ezen a világon.”

Az estet felvezeti a dán Elinborg:

 

Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín