shishi (LT)

shishi (LT)

shishi (LT)
október
6
csütörtök 19:00
orr stúdió

shishi (LT)

  • Elektronikus
  • Pop
  • Punk

  

Így szólna a szörfzene, ha sötétben, a Balti-tenger befagyott partjai közelében készülne. Mert ez volt. Benadetta, Victoria és Maria Rosa (ezek biztosan nem az igazi nevük) litván sellők triója, akik „zero-waste trash music”-et alkotnak „shishi” néven. Arról énekelnek, milyen érzés olyan időket élni, amikor már semminek nincs értelme. Zenéjük tökéletes azok számára, akiket érdekel, hogy mi történik, de nem igazán tudják, mi történik.

A műfaji értelemben vett shishi cukrot, fűszereket és minden szépet vesz a szörfrockból, és egy vegyi formulával keveri, amelyet a legjobb riot-girl és punk bandák nyers hangjaiból desztilláltak. Az eredmény egy gyönyörűen kínos környezetbarát hangulat, amely az olyan indie szörf éllovasokra emlékeztet, mint a La Luz vagy a Tennis, akik beleütköznek az olyan bandák erőteljes nőiességébe, mint a Hole, a Kleenex és a Delta 5.

A shishi néven ismert zenekart kezdetben három énekes hozta létre, akik olyan hangszereken próbáltak játszani, amelyeken nem tudtak játszani. 2018-as debütáló albumuk, a „NAx80” egy titkos káromkodást tartalmaz, és néhány intenzív és gyors tanulási folyamat után adták ki (ebben az időben lettek sellők, hátha kíváncsiak vagytok). Jelölések, fesztiválok és turnék következtek. Ahogy a hangszeres készségek javultak 2020-ban, a „The state51 Conspiracy” aláírta a shishit, hogy kiadják a „Mafitishei” című albumukat, amelyen a banda új tengereket keres, ahol csobbanhat.

Esemény a facebookon

A helyszín

orr stúdió
Liveurope 2022/2023

A Liveurope új páneurópai könnyűzenei együttműködés, amely az Európai Unió Kreatív Európa programja támogatásával és tizennégy európai klub, kulturális intézmén...

A38 Orr stúdió