Kiállítótér

Brain Bar Lab smART! XTRA // AUGMENTED BODY

>> Kísértleti táncperformansz

Valencia James (BB) – Alexander Berman (SE) – XORXOR (HU): AI_am - Dancing with an Artificial Intelligence

A barbadosi születésű Valencia James kortárs táncos, a svéd Alexander Berman kutatómérnök és a magyar XORXOR kreatív kódoló csapat média designereinek AI_am című projektje a mesterséges intelligencia és a kortárs tánc kapcsolatát kutatja. Saját fejlesztésű interaktív kinetikus érzékelő rendszerük segítségével a táncos saját testének avatárjával duettezhet a különböző mozdulattípusok taníthatóságával kísérletezve. A 2013-ban útjára indított nemzetközi együttműködés folyamatosan alakuló fejlesztési eredményei az elmúlt években bemutatásra kerültek már Göteborgban, Buenos Airesben és Vancouverben is.

Kutatás, koreográfia és előadás: Valencia JAMES
Koncepció és kutatás: BOGNÁR Botond
AI kutatás és fejlesztés: Alexander BERMAN
Kreatív kódolás, megjelenítés: PAPP Gábor

Motion capture, megjelenítés, design: HAJDU Gáspár

https://valenciajames.com/projects/ai_am/

>> Kerekasztal beszélgetés:

Beszélgetés a mesterséges intelligencia (AI) felhasználási lehetőségeiről és azok jogi hátteréről, az emberi tényező és a robotika kérdéseiről, melyet követően

>> Kinetic Dialogues

A látogatók maguk is kipróbálhatják a kinetikus installációt.

>>Helyszíni kiterjesztett valóságtartalom

Az elmúlt 10 évben a mobiltelefonok technikai forradalma nem csak a mindennapi kommunikációnkat és munkánkat változtatta meg, hanem új irányba terelte vásárlási, információszerzési és művészetfogyasztási szokásainkat is. Ma már mindenki zsebében, kéznyújtásnyira pihen egy okos kommunikációs eszköz. A tárlatokon a selfiek készítésén túl új hidak épülnek a művészek és a látogatók között.

Kreatív koncepció: Let it Be! art agency, smARt est.2015

http://trafo.hu/hu-HU/brain_bar_budapest
https://www.facebook.com/letitbeartagency
https://smartestsolution.wordpress.com/

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.