A38 Blues Summit: Ripoff Raskolnikov Band, Kellie Rucker, Pribojszki Mátyás Band

Hatalmas blues-ünnep egy valóban elképesztően zseniális énekesnővel, Kellie Ruckerrel, valamint jól ismert kedvenceinkkel, a kitűnő Ripoff Raskolnikovékkal és Projszki Mátyásékkal. 

Pribojszki Mátyás

Pribojszki Mátyás zenéje újrapozícionálja a szájharmonikát, mint hangszert és a szájharmonikázásról alkotott sztereotípiákat. Megmutatja, hogy ez a különlegesen intim szólóhangszer a tradicionális blues műfaján túl is nyújt zenei felfedezésekre váró új ízeket, korosztálytól függetlenül.

Pribojszki Mátyás jelenleg az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában: az elmúlt 15 évben mintegy 25 országban lépett fel zenekaraival. 1994-2003 között a Blues Fools alapító/énekes-szájharmonikás frontembereként itthon elsősorban a blues-rajongók körében vált népszerűvé. Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől. Az elmúlt 4-5 évben új zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del, az igényes hangszeres élőzenét kedvelő, jóval szélesebb közönség számára is bemutatkozott. 2005-ben jelent meg egy teljesen egyedi hangzású, különleges hangulatú, rendkívül energikus albuma, a „Flavours". A zenekar stílusa egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nem szorítható, így egyetlen szóban kifejezve: „jazzy": a dallamos jazz és a dinamikus groove keveréke, erős funky érzésekkel, ízlésesen kiegészítve blues-os motívumokkal.

Pribojszi Mátyás egészestés DVD-felvétele Live in Budapest címmel egyik az A38-on adott fergeteges koncertjén készült.

Ripoff Raskolnikov (A)

Ripoff Raskolnikov jól ismert figura. A blues osztrák mestere lssan húsz éve rendszeres vendége a hazai kluboknak, fesztiváloknak. Az utóbbi időkben főleg szólólemezeket adott ki így külön öröm, de például az A38 Hajón volt Everything Is Temporary című lemezének bemutatója is. Ezúttal Big Daddy Wilsonnal közös projektjére kerül sor.


szólj hozzá: Ripoff Raskolnikov A38 Hajón 3

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.