Pesti Estek: Yo La Tengo (US)

Pesti Estek: Yo La Tengo (US)

Pesti Estek: Yo La Tengo (US)
május
13
vasárnap 20:00
Koncertterem

Pesti Estek: Yo La Tengo (US)

  • Rock

Először Budapesten az amerikai kultzenekar, amely többször körbeturnézta a világot, írt zenét a Simpsons sorozatnak, és alakította a Velvet Undergroundot az “Én lőttem le Andy Warholt” c. filmben. A közel 30 éve aktív Yo La Tengo először Budapesten, az A38 Hajón!

Esemény a facebookon

Yo La Tengo (US)

A Yo La Tengo legutóbbi, 2015-ös albumának megjelenése óta először turnézik Európában, és jövő tavasszal végre Budapest is szerepel az állomások között. 1986-os bemutatkozó lemeze óta az Ira Kaplan-George Hubley házaspár vezette Yo La Tengo az indie rock egyik nagy klasszikusának számít.

A nyolcvanas évek közepén a New York bolygóvárosának számító Hobokenből indult családi zenekar maga az indie: éppúgy magába olvasztotta a kortárs no wave noise-os gitárzúzdáját, mint a manapság sokadik virágzását élő singer-songwriter hagyományt. Az elmúlt harminc év alatt fantasztikus életművet építettek fel elszállós balladákból, közvetlen, csilingelő hálószobapopból, vidám rockandrollból és széthullott gitárszólókból.

A Yo La Tengo nem csak saját életművéről, hanem párját ritkító feldolgozás-repertoárjáról is híres: egy lemez és egy dupla album örökíti meg koncerteken előadott-improvizált feldolgozásaikat, amelyek között a Ronettes-től Dylanen át az OutKastig rengeteg minden megtalálható.

Az elmúlt harminc év egyik legjobb, legstabilabb, csodálatos indie-világot épített zenekara, a Yo La Tengo először jár Budapesten, az A38 Hajón.

A zenekar tagjai
Ira Kaplan: ének, gitár
James McNew: basszusgitár
Georgia Hubley: dob, ének

Lemezek
Ride the Tiger, 1986
New Wave Hot Dogs, 1987
President Yo La Tengo, 1989
Fakebook, 1990
May I Sing with Me, 1992
Painful, 1993
Electr-O-Pura, 1995
I Can Hear the Heart Beating As One, 1997
And Then Nothing Turned Itself Inside-Out, 2000
Summer Sun, 2003
I Am Not Afraid of You and I Will Beat Your Ass, 2006
Popular Songs, 2009
Fade, 2013
Stuff Like That There, 2015

 

Galériák

  • Yo La Tengo
    4

A helyszín