Whalesong (PL), PAGA (SE), Lukas Häger (SE)

Whalesong (PL), PAGA (SE), Lukas Häger (SE)

Whalesong (PL), PAGA (SE), Lukas Häger (SE)
március
11
hétfő 20:00
orr stúdió

Whalesong (PL), PAGA (SE), Lukas Häger (SE)

  • Jazz
  • Metál
  • Pop
  • Punk
  • Világzene, Népzene

Whalesong (Pl)

Az idén 15 éves lengyel Whalesong-ra a kezdetektől fogva nagy hatással volt az industrial, a no wave és a drone stílusok. Idővel azonban kiléptek ezekből a jelzőkből és megalkották saját, kompromisszumok nélküli hangzásukat, amely a sludge, a doom metal, a jazz, a noise rock és a post punk egyedi, kísérleti ötvözetéből áll. A tavaly megjelent közel két órás lemezük nem csak hosszában, hanem változatosságában is kiemelkedő anyag, amin több neves vendégzenész mellett Csihar Attila is énekelt és méltán került fel az évvégi listák előkelő helyeire.

https://whalesong.bandcamp.com/music

PÅGÅ (Swe)

Az ismeretlennel való találkozás és a bennünk rejlő határtalanság felfedezése iránti nagy vágyból született a svéd PÅGÅ nagyszerű szórakozásként, rossz ellenségként, eszközként és párként egyaránt.

Kívülálló pop és pszichedelikus noir rock a svéd Åhman testvérektől, Pelle-től és Gottfrid-től (az In Solitude ex-vokalista és basszusgitárosától). Mat Kvohst (Hexvessel, Beastmilk, Grave Pleasures) úgy jellemzi a PÅGÅ-t, hogy "a Birthday Party korabeli Cave post-punk furcsasága, David Bowie avantgárdsága és a Coil sötétsége, egyedi művészi érzékkel összeralva egy sajátos világgá".

https://paga-sweden.bandcamp.com/album/the-evil-year

Lukas Häger (Swe)

Kísérleti folk és gitárzene Svédországból.

https://endallparties.bandcamp.com/album/folkmord-i-ting


Az esemény a Liveurope támogatásával valósul meg.

Esemény a facebookon

A helyszín

orr stúdió