We Lost The Sea (AU), Meniscus (AU), Dumbsaint (AU)

2015 feltehetően legfontosabb és legemberibb önterápiás lemezével, a Departure Songs instrumentális dalaival indul első Európa-turnéjára a sydney-i We Lost The Sea, akik énekesük tragikus elvesztését követően definiálták újra saját hangzásukat és a zenével való kapcsolatukat. Az utaztató alapélményű post-rock zenekar a belga Dunk! Fesztivál köré szervezett turnéjának részeként adja első hazai koncertjét az A38 Hajó koncerttermében, ahol két kiadó- és honfitársa, a Meniscus és a Dumbsaint gondoskodik majd a felvezetésről.

We Lost The Sea (AU)

Ahogy a zenekar jellemzi a Departure Songs dalait, az album az emberi történelem azon erőfeszítéseinek állít emléket, amelyek hosszas útkeresések után kudarcba fulladtak, ám mégis alapjaiban hatnak ki a történelmünkre és kultúránkra. Erről, a keresésélmény katarzisáról szól az öt dalból álló lemez, ami minden értelemben új kihívás elé állította a zenekart, hiszen a We Lost The Sea első instrumentális felvételén így állít emléket a 24 éves korában elhunyt énekesének, Chris Torpynak. Mivel a frontember saját akaratából vetett véget az életének, rövid ideig a zenekar is szünetelt, ám a tagok úgy döntöttek, hogy a zenélésben dolgozzák majd fel ezt a tragédiát, ami az utóbbi évek egyik leginkább megrázó, minden pillanatában emberi post-rock lemezét adta a műfajnak. Épp ezért időszerű, hogy a korábban a Baroness, a Rosetta vagy a This Will Destroy You társaságában turnézó We Lost The Sea végre meghódítsa Európát is, bár gitárosuk, Matt már a Lo! technikusaként az A38 Hajón is járt két éve, a Cult of Luna vendégeként. A közös kapcsolat, hogy Magnus Lindberg keverte a We Lost The Sea első lemezét is, most viszont a Departure Songs és az életmű korábbi dalai elevenednek meg a fedélzeten, egyedülálló vetítéssel kísérve.

A zenekar tagjai
Mark Owen - gitár
Matt Harvey - gitár
Brendon Warner - gitár
Kieran Elliott - basszusgitár
Mathew Kelly - billentyűk
Nathaniel D’Ugo - dobok

Lemezek
Departure Songs, 2015
The Quietest Place On Earth, 2012
Crimea, 2010

Meniscus (AU)

A We Lost The Sea közvetlen előzenekara a kiadópartner Meniscus lesz, akik a progresszív rockzene hagyományai felől közelítik meg az instrumentális post-rock érzékenységét: hangzásvilágukban a King Crimson kozmikus bolyongása találkozik a Sigur Rós érzékenységével, valamint a Mogwai rétegelt struktúráival. A zenekar legújabb lemeze, a Refractions 2016 októberében jelent meg, és látványos vizuállal kísérve is ezek a dalok határozzák majd meg a Meniscus hazai visszatérését.

A zenekar tagjai
Daniel Oreskovic - gitárok, effektek
Alison Kerjean - basszusgitár
Alex O’Toole - dobok
Martin Wong - vizuál

Lemezek
Refractions, 2016
DBT, 2014
Absence of I, 2012
War of Currence, 2011

Dumbsaint (AU)

Az estét nyitó Dumbsaint minden értelemben egy kísérleti produkció: az ausztrál triónál egymást feltételezi hang és kép viszonya, így jellemzően saját lemezeikre is audiovizuális projektekként gondolnak: a lemezek rögzítésével párhuzamosan filmeket készítenek a dalokhoz. Súlyosan örvénylő, post-metaltól sem idegen hangkísérleteik mindig lekövetik a képen zajló eseményeket, vagy tudatosan igyekeznek bontani a látszólagos összhangot: ez a folyamatos változás a Dumbsaint alapélménye, akik eddigi életművük leghatásosabb kompozícióit játsszák majd el az A38 Hajó fedélzetén.

Tagok
Michael Tokar - gitár, effektek
James Thomas - basszusgitár
Nicholas Andrews - dobok, ütőhangszerek

Lemezek
Panorama, In Ten Pieces, 2015
Disappearance In A Minor Role (Part I, II & III), 2014
The Auteur, 2013
Something You Feel Will Find It’s Own Form, 2012

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.