• Punk
  • Világzene, Népzene

Vad

A természet törvényei maguktól értetődők, noha az ember számára a kultúrateremtés az egyetlen megadatott lehetőség. A termelt javak, legyen szó, anyagi, vagy szellemi minőségről, rendre szembeszegülnek a természet akaratával, mégis ez tűnik az egyetlen útnak a végső gondolathoz való visszatérés irányába. Az ember eszközét a régmúlt felfedezésének szolgálatába kell állítania, mellyel felébresztheti magában azt az ösztönösséget, amelyről az elmúlt évezredek társadalmi konstrukciói megpróbálták rendre leszoktatni. Környezetünk a vadon, melyet nem csupán a természetben, de az épített világban, minden találmányunkban, s végül saját magunkban, lelki ősélményeinkben is plántálnunk kell.

A VAD zenekar szeretné felébreszteni az emberekben szunnyadó archetípust, ami visszavisz az "idő előtti időbe", a fajfejlődés nyelvelőttes fázisába, ahol a gondolat egy a valósággal, s így végső igazságként értelmezhető.

A VAD zenekar:
Péntek László: dobok
Sánta Kristóf: basszusgitár
Stánicz Nikolett: klarinét, gitár, vokál
Szűcs Antal Mór: ének, szólógitár

  

Varkocs (SK)

  

Az eggyüttes 2018-ban jött létre. A zeneker ősi szláv és magyar pogány hangszereken játsza a felvidéki népcsoportok (szlovákok, magyarok, csehek és rutének) dorombos népdalait, sajátos Csallóközi-Punk vagy Hooligan Folk stílusban. A Varkocs legtöbbet Csehországban és Szlovákiában koncertezik, de megfordultunk már Kelet és Nyugat Európában is. Büszkeségeink: 2020-ban a Radio Head Awards döntősei közé választott minket a szlovák közönség. 2022-ben képviseltük a szlovákiai dorombos kultúrát a 9. Nemzetközi doromb fesztiválon Berlinben. Idén az első Kelet európai zenekarként játszottunk a Zöld-foki szigeteken. 

A koncert a LivEurope támogatásával jött létre.

ComeOn Rock Band R.B. Kapitány Emlékzenekar

Galéria

A helyszín