Unschooling (FR), Daráge, Commuter (GR)

Unschooling (FR), Daráge, Commuter (GR)

Unschooling (FR), Daráge, Commuter (GR)
április
1
szombat 19:00
orr stúdió

Unschooling (FR), Daráge, Commuter (GR)

  • Indie
  • Punk
  • Rock

UNSCHOOLING (FR)

 
"Eltekintve talán a Crasstól vagy a The Beach Boys-tól, kevés banda állíthatja, hogy úgy hangzik, mint a névrokona. Az Unschooling, a frissen alakult Rouent és Montréalt összekötő négytagú banda, elegánsan kipipálja ezt.

Art-rocker Women növendékei, ezek az otthon tanított kockák kidobták a tankönyveket, és egy megtévesztően matematikai rockot tettek a tananyagba, ahol az összetett gitár témák kacérkodnak a lo-fi spontaneitással.

Az MNNQNS volt tagjaiból és más rouen-iekből álló négyes felépítette saját nyílt egyetemét a poszt-punk pilléreire. Az eredmény ugyanolyan zajos, mint érzékeny. Még mindig a dékáni irodában végeznének, ha nem lenne néhány Pop töredék, ami időnként megtámasztja az osztályzataikat."

 Daráge

  

Kiirthatatlan, retkes garázs punk trió budapest szívéből.
“darázsfészek flex-szel való eltávolítása a hátsó fészerből,
mindezt persze meztelen felsőtesttel.”
Rommá fuzzolt villany gitár, motorikusan pulzáló dob és mélyen
dübörgő, hipnotikus basszus jellemzi kémiájukat. Érdemes tudni
szájról olvasni a szövegértéshez.
A két akkordos fejrázós számokon át, a negyedórás psy jammelésekig sok minden felfedezhető a repertoárjukban.
Izzadás garantált, füldugó hasznos lehet!


Commuter (GR)

  

A Commuter Dionysis Koutavas (ének/gitár) zenei projektjeként indult Athénban 2019-ben. Kezdetben többek között a kanadai szcéna poszt-punk hangzásaiból (Women, Prooccupations), valamint az Egyesült Királyság új hullámából (Shame, Squid) merítettek ihletet. 2021 októberében a projekt végül egy teljes bandává alakult Dimitris Koutsoulis (dob), Spilios Kakkas (basszus) és Alexandros Kolokythas (gitár) hozzáadásával. A banda kiadta debütáló saját EP-jét, amely lenyűgöző kritikákat kapott, és máris Görögország következő nagy dolgaként beszélnek róla.


A koncert a Liveurope támgotásával valósult meg.


Esemény a facebookon

A helyszín

orr stúdió
A20 ≋ 20 years 20 nights ≋

Az A38 Hajó húsz éve horgonyzott le a budapesti kulturális élet főerére. A húsz évet húsz estével ünnepeljük. Koncertek, bulik és Ti! Mindenki, akinek az elmúl...

A38 Orr stúdió