Ulrich Schnauss (UK)

Ulrich Schnauss (UK)

Ulrich Schnauss (UK)
január
29
vasárnap 19:30
Koncertterem

Ulrich Schnauss (UK)

Supporting: Tangram, Pergamoon

Fantasztikus utazás elképesztő ambientális zenékkel, élükön egy igazi nagy sztárral, Ulrich Schnaussal. A mesterek együtt utaztatnak majd el a Twin Peaks-től a mennyországig és vissza.

Ulrich Schnauss (UK)

A sokoldalú német Ulrich Schnauss a 90-es évek közepétől kezdve adagolja zenéit különféle nevek alatt és szagol bele mindenféle irányzatba komoly sikerrel. Légiesen könnyed, utaztató stílusa azonban érezhető szinte az összes alteregójánál és nagyjából mindegyik meg is élt egy-egy albumot vagy néhány kiadványt. Kalandozásai a technótól kezdve a drum and bassen át az ambientig terjednek, az utóbbi években pedig egy Engineers nevű indie rock zenekar billentyűse. Az Ethereal 77 néven futó dnb projektje különösen népszerű, lassabb tempójú, dallamos, nyugis trackjei a stílus királyának tartott LTJ Bukem kiadójáig vezették. Az ezredforduló után kezdett bele saját neve alatt megjelentetni downtempo, ambient munkáit amivel igazán megtalálta magát, és az embereket is. Zenéi igazi érzelemdús, katartikus, szállós muzsikák. Boldog, felszabadító muzsikája valami megfoghatatlan, földöntúli békés helyre kalauzol.

Galériák

  • Ulrich Schnauss
    Ulrich Schnauss
    1

A helyszín

Chip Fesztivál 2017

Visszatér a stílus egyik legnagyobb hatású zenekara, a Tangerine Dream, másnap pedig a műfaj legkiválóbb hazai követői tisztelegnek majd Froese és a zenekar elő...