Programjaink a hatályos jogszabályoknak megfelelően magyar védettségi igazolvánnyal / EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogathatóak.

Éttermünk csütörtökön 16 órakor nyit, pénteken 15 órakor zár, szombaton zárva tart.

Újhold - 10 éves jubileumi koncert, Pajor Tamás Szózene Klub

Újhold - 10 éves jubileumi koncert, Pajor Tamás Szózene Klub

Újhold - 10 éves jubileumi koncert, Pajor Tamás Szózene Klub
szeptember
22
szerda 19:30
Tetőterasz

Újhold - 10 éves jubileumi koncert, Pajor Tamás Szózene Klub

Versek másképp - Újhold 10 éves jubileumi koncert. Klasszikus és kortárts költők versei alter/indie zenei felfogásban. És Pajor Tamás szózene klubja: slam, spoken word, stand up. Humorba oltott dalköltészet.

Újhold a Facebookon: https://www.facebook.com/%C3%9Ajhold-144481278957078

 

Idén már a negyedik videóklipjével jelentkezik az Újhold zenekar. Ennek az az oka, hogy most találtak egy olyan kliprendezőt, akivel közös hullámhosszra kerültek, valamint ezekkel a klipekkel 10 éves éves fennállásukat is ünneplik. Ez a 10 év nem volt folyamatos, hosszabb-rövidebb megszakítások is követték, ezért van az, hogy a nagyközönség tekintetében talán még nem olyan ismert az együttes.

A klip és a zene Kosztolányi Dezső: Ha negyvenéves… című versére készült. A klipet egy szobában forgatták. Mivel a főszereplő ágyban fekszik éjszaka és álmatlanul hánykolódik, a zenekar viccesen közép-európai Lullaby-nak is nevezi a klipet (utalva ezzel nagy kedvencükre, a The Cure együttes Lullaby című klipjére.) Persze a hasonlóság itt véget is ér.
Külön érdekesség, hogy a klip készítője (Dabi István M.) a háttérben korai S8-as, azaz „szuper nyolcas” felvételeit vetíti, melyek a szereplő álmait, emlékeit, tudatalattiját hivatottak képpé formálni.
Az érdekességek sora azonban itt még nem ér véget. A klipben feltűnik az énekes-gitáros-frontember Krasznahorkai László 11 éves fia (ifjabb Krasznahorkai László) mint a főszereplő/lírai én gyermekkori énje. Az csak hab a tortán, hogy gyermekként valóban pont ugyanúgy nézett ki a felnőtt Krasznahorkai, mint most a fia.
A klipben Krasznahorkai mellett a zenekar tagjai (Takács Márton – dob, Hellenpárt György – billentyűk) láthatók.

Klasszikus és kortárs költők verseit fogják előadni sajátosan rájuk jellemző alter/indie/newwave zenei felfogásban. Készülö kislemezükről új dalok is felcsendülnek majd.

A sztárvendég: Pajor Tamás lesz (Neurotic, Ámen), akit valószínűleg nem kell bemutatni a nagyközönségnek. Xantus János Rocktérítő filmje a mai napig egy kultikus, maradandó alkotás. Az egykori önpusztító underground művész botrányairól, majd megtéréséről szóló film nagy szencázió volt a ’80-as évek végén. Pajor Tamás volt az első magyar rapper is, aki sajátos szövegeivel, számos későbbi alkotóra hatással volt. Pajor Tamás Szózene Klubja keretében egyfajta humorba öntött dalköltészetet fog előadni.

A koncertekről TV-felvétel is készül. Éppen ezért pontos kezdés várható: 19.30. Pajor Tamás, 20.40. Újhold.

A helyszín