• Jazz
  • Pop
  • Rock

The Sharonz

A Sharonz zenekar 2017 júniusában került fel a hazai könnyűzene térképére, amikor megjelent az Édentől Keletre című daluk és bemutatkozó koncertjüket tartották a budapesti a Darshan Udvarban. Ezt követően 2018 nyarán megjelent első kislemezük, ami a Te meg én címet kapta.
A lemez megjelenését követően nem kellett sokat várni az első nagyobb szakmai elismerésre, hiszen 2018 őszén elnyerték a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programjának Induló Előadó Támogatását. A program segítségével elkészítették Illúzió című nagylemezüket, ami 2019. október 1-én jelent meg. A lemez első singleje a „Vadvirág” című dal, aminek a videoklipje kiemelkedő nézettséget hozott a zenekar számára.
A zenekar számos alkalommal koncertezett Budapesten (A38, Gödör) és vidéken egyaránt, “hangos” és akusztikus formában is. Felléptek neves hazai fesztiválokon, mint a Fishing on Orfű, Művészetek Völgye, szolnoki Tiszavirág Fesztivál, Kolor Fesztivál, Hírös 7 Fesztivál illetve több városi rendezvényen és falunapon.
A zenekar 2020-ban évben is kihasználta a lehetőségeket. Megjelent három daluk, melyből kettő állandó rotációban forog a kecskeméti Gong Rádióban és a Beat online rádióban, session videót forgattak az elmaradt koncertek pótlására.
2021 őszén megjelent Szép más világ című második nagylemezük. A lemez címadó dala és az Utolsó ilyen dal című daluk bekerült a Petőfi Rádió, a Beat! és a Gong Rádió lejátszási listájába is.
A zenekar bejutott A Dal 2022 legjobb negyven produkciója közé Szép más világ című dalukkal. Felkérést kaptak a Petőfi TV Én vagyok Te című műsorába ahol Nemazalány és Szofi – Üres szívek című slágerét kellett feldolgozniuk, amit nagy sikerrel teljesítettek.
A zenekar 2022-ben ünnepelte fennállásának ötödik évfordulóját, ezt megünnepelve októberben megjelent Dilemma című kislemezük és teltházas születésnapi koncertet tartottak Budapesten.
A Sharonz jelenleg harmadik nagylemezén dolgozik, amely 2023 őszén lesz hallható a közönség számára.


Galéria

Estendøn (SK)

A zenekar 2015 őszén alakult Farnadon. Azóta törekednek a tagok különböző zenei világukat eggyé szőni, így zenéjüket nehéz egy zenei stílussal, műfajjal jellemezni. Szerzeményeikben fel-felbukkannak különböző zenei hagyományok, a népi motívumoktól kezdve a funk hangulatán keresztül, egészen a rockos riffekig felvonultatva.

A zenekar tagjai
Bánovski Richárd - szólógitár
Kaszmán-Saróka Liliána - ének
Nagy Csomor András - hegedű
Recska Roman - szólógitár
Saróka Vajk Attila - basszusgitár
Smid Ádám - dob
Szebellai Dániel - klarinét, szaxofon

Linkek

Galériák

  • Estendøn
    1
  • Estendøn (SK), Gorlo Volka (SK)

    21

A helyszín