The Rasmus (FI) "Dark Matters Tour,, The Shiver (IT)

The Rasmus (FI) "Dark Matters Tour,, The Shiver (IT)

The Rasmus (FI) "Dark Matters Tour,, The Shiver (IT)
október
4
csütörtök 19:15
Koncertterem

The Rasmus (FI) "Dark Matters Tour,, The Shiver (IT)

  • Pop
  • Rock

Igen, van élet az In the Shadows után - a 2000-es évek elején tinilányok millióit elvarázsoló The Rasmus a Sziget nagyszínpada és több klubbuli után az A38 Hajón adja következő budapesti koncertjét 2018 októberében! A buli apropója ráadásul nem a nosztalgia lesz: legújabb, Dark Matters c. albumuk 2017 októberében jelent meg, amivel több kontinenst érintő turnéra indultak. Magyarországra hat évvel legutóbbi, az azóta bezárt Club 202-ben tartott koncertjük után térnek vissza.

Galéria

The Rasmus (FI)

A 2003-ban megjelent ikonikus daluk óta azért nem jelent meg hasonló sikerű slágerük, mert az In the Shadows menetelését lehetetlen is lenne fölözni. Rongyosra játszották a rádiók a világ szinte összes országában, több állomáson a mai napig gyakran megszólal. A dal és a zenekar sikeréhez persze az is hozzájárult, hogy Lauri Ylönen énekes belopta magát a tinilányok szívébe - a hazai rajongók például sűrűn találkozhattak az arcával a Bravo vagy Popcorn magazinokban.

Természetesen nem dőltek hátra a “varjús dal” után: 2003 óta négy nagylemezük és egy best of albumuk jelent meg, legújabb kiadványuk a 2017 őszén megjelent Dark Matters. Öt évvel legutóbbi nagylemezük, a 2012-es ‘The Rasmus’ után továbbviszik azt a stílust, ami a világhírnév felé vitte őket: sajátos skandináviai melankóliára felépített, rock-metal alapú dalokból írnak rádióbarát popzenét. Új lemezük sokszínűségében megjelenik a Maroon5 és Ed Sheeran világa is, de ne ijedjen meg egy rocker sem: megmaradt a feketeruhás, rockos hangulat is, és zúzásban sem szűkölködik a Dark Matters.

Az új album egyébként ötéves szünet után született meg: 2012-ben a zenekar a háttérbe húzódás mellett döntött, ami után Ylönen Los Angelesbe költözött. Úgy tűnik, hogy pont erre az elvonulásra volt szüksége a Rasmusnak: Kalifornia hatása több új dalt ihletett az új lemezen, amivel bebizonyították, hogy megvan még bennük az In the Shadows energiája.

Galériák

  • The Rasmus
    2

A helyszín