The Pontiac - lemezbemutató koncert, vendég: Third Planet

The Pontiac - lemezbemutató koncert, vendég: Third Planet

The Pontiac - lemezbemutató koncert, vendég: Third Planet
június
29
csütörtök 19:30
Tetőterasz

The Pontiac - lemezbemutató koncert, vendég: Third Planet

  • Pop
  • Rock

  

The Pontiac

A dallamos rockzenét játszó The Pontiac zenekar 2017 óta aktív része a hazai könnyűzenének. Első anyagaikat angol nyelven írták, és sokkal inkább táplálkozott a blues hagyományokból, 2020-ban váltottak a magyar nyelvre, és ez a változás a zenére is kihatott. Az anyanyelvi dalok közül egyértelműen az Az lenne csak szép jelentette az áttörést akár, ha a videómegosztó oldalon mért népszerűséget, vagy a Petőfi rádió rotációjába kerülést nézzük. A zenekar - a fesztivál fellépések mellett - turnézott a Margaret Island és a Blahalouisiana előzenekaraként.

2021. októberben adták ki második (és egyben első magyar nyelvű) nagylemezüket, a Jöhet velünk bárkit, 2022. év elején a zenekar frontemberét, Nagy Barnabást Petőfi Zenei Díjra jelölték, az év férfi előadója kategóriában.

Részt vettek a Yettel Stage tehetséggondozó programjában, amelynek keretében megjelent új daluk és klipjük, a Csak a csend van, mely szintén több hétig szerepelt a Petőfi Rádió műsorán, a hazai slágerlistán a 4. helyig jutott. Szintén a Yettel Stage projekt keretében felléphettek a Szabadság téri nagykoncerten olyan társaságban, mint Majka, Punnany Massif és Margaret Island.

  

FB I https://bit.ly/3far50x

IG I http://bit.ly/2L0rELN


Third Planet

A DAL 2022 második helyezését elért Third Planet zenei törekvései leginkább az experimentális pop-rock műfajába sorolhatók. Zenéjük egyszerre progresszív és pop, hagyományos rock és modern synth elemeket is tartalmaz - váratlan zenei megoldásokkal, szokatlan ütemmutatókkal, erős riffekkel, őrült és energikus színpadi jelenléttel operálnak. Céljuk, hogy merészséget vigyenek a popzenébe és másokat is erre ösztönözzenek.

FB I https://www.facebook.com/3rdplanetofficial
IG I https://www.instagram.com/thirdplanet_official/

A helyszín