Programjaink a jogszabályoknak megfelelően magyar védettségi igazolvánnyal / EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogathatóak. Ezek mellett kiemelten javasoljuk mindenki számára a maszkhasználatot is.

The Mabon Dawud Republic / felvétel az A38 Hajóról

The Mabon Dawud Republic / felvétel az A38 Hajóról

The Mabon Dawud Republic / felvétel az A38 Hajóról
április
10
szombat 20:00
Koncertterem

The Mabon Dawud Republic / felvétel az A38 Hajóról

  • Világzene, Népzene

A 41. Budapesti Tavaszi Fesztivál a legjobb A38-as koncertjeit idézi fel idei, online programjában. Április 10-én a United in Sounds - Cosmic Forces of Oneness a modern afrikai zene kiváló hazai és külföldi képviselőit hozza el Hajó a fesztivál virtuális terébe. A magyar Mabon Dawud Republic zenészei mellett számos külföldi vendég vonul fel a színpadon – többek között a kirobbanóan energikus, ghánai Stevo Atambire, a kologo nevű hangszer mestere.


  

NÉZŐTÉREN ÉS OTTHONRÓL - 40 ÉVE EGYÜTT

Találkozzunk virtuálisan a 41. Budapesti Tavaszi Fesztiválon, április 9-18. között! A tíznapos, online programsorozat műfaji megkötések nélkül idézi fel negyven év emlékezetes pillanatait és mutat be új produkciókat, hűen követve a korábbi fesztiválok összművészeti törekvéseit.

A modern afrikai zene hazai képviseletének meghatározó formációja, a Mabon Dawud Republic, valamint az Àbáse néven szólóprojektet indító Bognár Szabolcs napjaink legizgalmasabb afrikai muzsikusaival lép egy színpadra. A rendkívülinek ígérkező programra a vendégek Ghánából és Nigériából érkeznek.

A ghánai Stevo Atambire egy ősi tradicionális afrikai hangszer, a kologo mestere. Energikus és virtuóz játékstílusát egyedi énekhangja, izgalmas szövegvilága és a tradicionális ghánai zene modern produkciós technikákkal való ötvözése teszi teljessé. Etuk Ubong trombitás a kortárs nigériai jazz egyik legígéretesebb tehetsége. Olyan előadókkal zenélt, mint Femi Kuti vagy Victor Olaiya.

A nigériai Wayne Snow Párizsban nevelkedett, jelenleg Berlinben él. Ő elsősorban nem a tradicionális nyugat-afrikai és nigériai zenei hagyományokból táplálkozik, zenéjében sokkal nagyobb hangsúlyt kap a kortárs elektronikus zene, a neo soul és a hiphop.

Az A38 Hajó a legemlékezetesebb BTF-koncertjeivel csatlakozik a fesztiválhoz, a United in Sounds koncert premierje április 10-én 20 órakor kezdődik az A38 Hajó YouTube-csatornájánA helyszín