The Curious Kind, Siamese Elephants (AT)

The Curious Kind, Siamese Elephants (AT)

The Curious Kind, Siamese Elephants (AT)
március
9
szombat 19:30
orr stúdió

The Curious Kind, Siamese Elephants (AT)

  • Indie
  • Rock

The Curious Kind

"We are curious. Kind? Somewhat."

A The Curious Kind, rövid nevén TCK zenekar új színfoltként jelent meg a kelet-európai prog rock zenei színtéren. Fülbemászó dalaikban epikus csúcsok és komor mélypontok váltják egymást, szokatlan ritmusok és hangzásvilág jellemzi a stílusukat.

A TCK dalok különleges atmoszférát teremtenek szimbolikus szövegeikkel, zsigeri és elegáns tónusaikkal, a megkapó melódiák egyedi hangulatot teremtenek koncertjeiken.  

Siamese Elephants (AT)

A 2000-es évek indie-rock újjászületésén nőtt fel a SIAMESE ELEPHANTS akik annak fényét és lendületét újra vissza akarják hozni és a jövőbe katapultálni disco funkinesszel és fülbemászó popdallamokkal. Debütáló EP-jük About Astronauts címmel a bécsi indie-rock együttes fiatalkori eufóriáját tükrözte az alapítási szakaszban, amikor a fiúk az első koncertjükre készültek, miközben már előreis vetítette a megfontolt dalszerzéssel fémjelzett, kiforrottabb hangzást, sokrétűséget. amely később ért be munkásságukban.

Ha az EP szándéknyilatkozat volt, akkor a 2021-es What Happened at the Social Club? egyéni-individuális koncepciójuk teljes megvalósítása lett. Debütáló albumuk az utópia keresését mutatja a kortárs ifjúsági jelenségek dzsungelében – a közösségi média önbemutató (Social Club, Video Chat, FOMO (Fishbowl), pszeudo-individualitás (Kevés probléma) és a média túltelítettsége (Coca Cola Punk) dzsungelében. A zenekar komolyan és fülbemászó riffekkel néz szembe a kortárs kérdésekkel – eufória és melankólia, végre együtt.


A koncert a LivEurope támogatásával valósult meg.


Esemény a facebookon

A helyszín

orr stúdió