Programjaink a jogszabályoknak megfelelően magyar védettségi igazolvánnyal / EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogathatóak. Ezek mellett kiemelten javasoljuk mindenki számára a maszkhasználatot is.

Szigeti Tamás Elemek című kiállításának a megnyitója

Szigeti Tamás Elemek című kiállításának a megnyitója

Szigeti Tamás Elemek című kiállításának a megnyitója
június
9
szerda 20:00
kiállítótér

Szigeti Tamás Elemek című kiállításának a megnyitója

Szigeti Tamás Elemek című kiállításával egy korszak lezárul az életünkben 

A38 Kiállítóhely, 2021. június 9.

Szigeti Tamás kiállításával egy fejezet véget ér az A38 életében. Az A38 Kiállítóhely 2010. novemberében nyitott meg, és számos egyéb program, koncertek, gyerekprogramok, könyv- és filmbemutatók, tudományos konferenciák mellett, máig 86 kiállítást rendezett. A Hajó egész életét a folyamatos változás, az újabb kihívásokhoz való alkalmazkodás, a fejlődés jellemzi. Mostantól e térben a médiának jut a főszerep. Az A38-on az eddigiek folytatásaként még több teret kap a kultúra archiválása és közzététele. 

Bízva a közös munka folytatásában dolgozunk azon, hogy a kortárs képzőművészetben folytatott tevékenységünk ne szakadjon meg. 1999-2010 között a Horánszky utcai galériában tizenegy évet töltöttünk, ahogy 2010-2021 között az A38 hajón is. Keressük a következő tizenegy év helyszínét. 

Köszönjük a közreműködést a velünk együttműködő művészeknek, a nálunk fellépőknek, és minden munkatársunknak, akik e sokéves tevékenység alatt segítették programjaink megvalósulását. 

Szigeti Tamás legújabb képei szervesen illeszkednek a korábbi években bemutatott festői munkák sorába. A festményeken ismét a képzelet és a mindennapi valóság vetületei szövődnek eggyé az erdős-ligetes, fényben reszkető terekben. E festői miliő létrehozásakor a természeti környezet megjelenítése egyrészt a lírai látásmódot hangsúlyozza, másrészt sugallja az elvágyódást, az eredetiség utáni elemi vágyat.

A mostani képeken a szereplők nem közéleti jelenlétük vagy ismertségük okán kerülnek a képtérbe, sokkal inkább, mint a természeti erőknek kitett, azokat megélő vagy épp elszenvedő alakokként láthatóak. A szereplők sorsa, kitettsége sem a közvetlen azonosulást várja el a nézőtől, hanem egyfajta távolságtartó, de empatikus figyelmet kér. E távolság, mint életélmény ábrázolása pedig mindannyiszor a már-már elviselhetetlen, föld- és fakéregszagú közelség színeivel, textúráival vegyül.Galéria

A helyszín

kiállítótér