A csodálatos malacorr! – kortárs festészet Szentpétervárról

A csodálatos malacorr! – kortárs festészet Szentpétervárról

A csodálatos malacorr! – kortárs festészet Szentpétervárról
március
11
hétfő 20:00
kiállítótér

A csodálatos malacorr! – kortárs festészet Szentpétervárról

Az A38 Hajó bemutatja Nyikoláj Kopejkin, Nyikoláj Vaszilyev, Andrej Kagagyejev, Mihail Gavricskov, Kiril Miller, Vaszilij Golubjev, Pavel Lemtibozs és Vaszilij Lozskin alkotásait.  

A kiállítást megnyitja drMáriás

A megnyitón a kiállító képzőművészekből és a NOM együtt tagjaiból álló kórus ad koncertet

Március 15-én nagyszabású koncertet ad a NOM együttes és a Tudósok

Esemény a facebookon

Galéria

A csodálatos malacorr (RUS)

Az orosz kortárs képzőművészet egyik legizgalmasabb jelensége az utóbbi években egy szentpétervári alkotócsoport tevékenysége, valamint az általuk alapított galériában és művészeti térben zajló művészeti események. 

A Галерея Свиное рыло, angolul  Pig Snout art gallery, magyarul Malacorr galéria egy olyan független művészeti központ Szentpéterváron, amelyet a magukat Varázslatos művészeknek nevező csoport alapított és működtet. A csoport tizenöt éve létezik, tagságát mintegy tíz különböző korú és technikában alkotó művész alkotja. Legfőbb eszméjük, hogy a művészet valóságos, és hogy a kreatív impulzus az alkotómunkában a legfontosabb az úgynevezett „professzionalizmus” helyett.

A varázslóművészek stílusukat és munkamódszerüket Toon-realizmusnak, a pop art olyan ágának tekintik, amelyben az animált filmek gyermeki világa valósághűvé és meggyőzővé válik. Teszik mindezt nulla komolysággal, ironikusan, néha fekete-humorral vegyítve és minden politikai korrektség nélkül.

A Varázslatos művészek alkotásait számos rangos helyen bemutatták, többek között az Állami Orosz Múzeumban, a Manege-ben, az Erarta Kortárs Művészeti Múzeumban, valamint olyan európai galériákban, mint az Artveras és a Le Ruine Svájcban.

Három éve nyílt galériájuk, a Pigsnout mára a boszorkányművészek székhelyévé vált, ahol a legviccesebb és legcsodálatosabb kiállítások kerülnek megrendezésre, amely azóta Szentpétervár egyik leglátogatottabb és legnépszerűbb kulturális helyszínévé és kiállítóhelyévé nőtte ki magát.

Linkek

Galériák

  • A csodálatos malacorr
    10

A helyszín

kiállítótér