Svaneborg Kardyb (DK), Richard Zalai

Svaneborg Kardyb (DK), Richard Zalai

Svaneborg Kardyb (DK), Richard Zalai
szeptember
22
péntek 19:30
Koncertterem

Svaneborg Kardyb (DK), Richard Zalai

  • Jazz
  • Komolyzene
  • Pop

Svaneborg Kardyb (DK)

 

Az északi jazzes, elektonikus, ambientes színtér egyik vezető formációja a Svaneborg Kardyb billentyűs-dobos duó . A kamarajazz és a progresszív elektronika határain járó dán duóban Nikolaj Svaneborg Wurlitzeren, Junón és zongorán, Jonas Kardyb pedig dobon és ütőhangszereken játszik. 

Tíz éve aktívak, első ihletőforrásuk az Északi-tenger és az ott fújó szél melodikus játéka, valami a tengeri madarak éneke volt, és zenéjük sokkal inkább melengető, mint fagyos, sőt, sokkal inkább lágy, melodikus és békés, természeti hatásokkal teli. A dán népzenéből és skandináv jazz hatásokból is merítő páros zenéjét gyönyörű dallamok, finom minimalizmus, fülbemászó groove-ok, laza elektronikus vibrálás, skandináv atmoszféra és az organikus összjáték megkapó és örömteli elegye jellemzi.


Richard Zalai


Zalai Richárd Balázs magyar zenész, producer Budapestről, Magyarországról.

Mestere a dermesztő, atmoszférikus hangulatok megteremtésének.
Multiinstrumentalistaként könnyedén kormányoz az összetett hangzások között. Többnyire downtempo, ambient és modern klasszikus alapokra építve belső utazásra hívja a hallgatót.

A legjobb magyar zenei blog szerint: „Richard harmóniák és hangszerek tömkelegével hoz létre olyan összetett zenei jelenséget, mint a szivárvány a természetben.”
Eklektikus zenei ízlése lehetővé teszi számára, hogy hatalmas texturális hangzásvilágot hozzon létre, amely ötvözi a vintage elemeket és a modern benyomásokat.
Az első EP-t 2021-ben adta ki a nieko nevű brit kiadó.


Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A koncert a LivEurope és az Above 55° támogatásával valósult meg./Concert realized with the support of LivEurope and Above 55°.

Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín