SunMa (Live Act), USO 9001 (PL)

SunMa (Live Act), USO 9001 (PL)

SunMa (Live Act), USO 9001 (PL)
február
4
szombat 19:30
orr stúdió

SunMa (Live Act), USO 9001 (PL)

  • Elektronikus
  • Hiphop, Funk, Soul
  • Jazz

SunMa

Az erdélyi születésű Koroknay András jelenleg az ország egyik leginnovatívabb zenei producere. Basszusgitárosként számos zenekarból lehet ismerős (Àbáse, Manaky, Papaver, Európa Kiadó), egy ideje azonban szólóprojektje, a SunMa szerepel fókuszában. A magát nomád hangművészként jellemző zenész jelenleg Budapest, Berlin és India között osztja meg idejét, a 2020 óta gyarapodó kiadványok pedig egy Dub-ban gyökerező, azt rengetegféle más stílussal, megszólalással keresztező meditatív zenei világot építenek. Ezt a színes spektrumot élőben trió felállással (Klausz Ádám dobossal és Kálmán András billentyűssel kiegészülve) és önálló live set formájában viszi színpadra, mindig az adott alkalomra szabva, sok improvizációval. A 2022-es berlini debütálás (Badehaus) óta olyan kiemelkedő hazai helyszíneken lépett fel, mint a Magyar Zene Háza, az A38, vagy legutóbb a Budapest Showcase Hub. Jelenleg a folyamatos új megjelenések mellett, mint a “Fourth Moment” mixtape, az eddigi legkomplexebb anyagán dolgozik, amit Berlin egyik vezető stúdiójában, a Brewery-ben rögzített.

  

USO9001

Az USO9001 egy lengyel trió, amely egy kötetlen nyári jam során keletkezett, melynek felvétele az együttes első EP-je (Unidentified Sonoristic Object) megalkotása lett. Az EP-t meleg fogadtatás fogadta a lengyel színtérről az USO első turnéja során.

A trió a gdanski Jazz Jantar egyik legjobb első benyomásaként emlegette első albumát. A zenészek: Milosz Pieczonka (szaxofon), Jan Galosz (gitár) és Jan Pieniazek (dob és szintetizátor) nem válogatósak az inspirációk terén. A Prog Rock, a HipHop és a Math Rock hatásainak keverésével megalkotják a modern jazz saját verzióját, amely nagyrészt a hangzásra, a színekre és a létrehozás folyamatára összpontosít.

  

Az esemény a Liveurope támogatásával valósult meg.


Galéria

A helyszín

orr stúdió