Sturle Dagsland (NO), Kobza Vajk Kvartett, NovaN

Sturle Dagsland (NO), Kobza Vajk Kvartett, NovaN

Sturle Dagsland (NO), Kobza Vajk Kvartett, NovaN
február
5
vasárnap 19:15
orr stúdió

Sturle Dagsland (NO), Kobza Vajk Kvartett, NovaN

  • Jazz
  • Világzene, Népzene

Sturle Dagsland

Sturle Dagsland norvég zenész vad és egyedi előadásával magával ragadja a közönségét, s kalandos, szürreális, varázslatos utazásra viszi. Sanghajtól New Yorkig gyakran turnézik fesztiválokon szerte a világon, sötét, éteri és cáfolhatatlan intenzitással alkot zenét, amely elbűvöli a közönséget, és senkit sem hagy közömbösen.

  

Kobza Vajk Kvartett

A Kobza Vajk Kvartett az orientális etno-jazz egyik hazai nagykövete. Víziójuk, hogy a műfaji besorolást hátra hagyva magasabb szintre emeljék az adott pillanatban születő muzsikálást, melyet még izgalmasabbá tesz a nem mindennapi hangszerelés és a keleties hangzásvilág. A kvartett improvizatív “világzenéjében” fellelhető a Közel-Kelet modális zeneisége, az európai dzsessz szabadsága és a jelenkor kísérletező kedve is. Előadásuk tudatos, igazán különös utazás a bennünk élő ismeretlenbe!

  

NovaN

"Hipnotikus ütemek, pszichedelikus atmoszférák, helyszíni improvizáció. Az acid, a techno, a psytrance és a trip-hop elemei a mély frekvenciák zenei utazásává olvadnak össze. A NovaN zenéje az elektronikus monoton, groove-centrikus hangulatot ütközteti a jazzből és annak alműfajaiból ismert zenei spontaneitás koncepciójával. Minden basszusvonal, ütem és atmoszféra a helyszínen, élőben készül, a táncparkett hangulatát fókuszban tartva."

  

Az esemény a Liveurope és a Nordisc Kulturfond támogatásával valósult meg.


A helyszín

orr stúdió