A15! - SOHN (AT/UK)

A15! - SOHN (AT/UK)

A15! - SOHN (AT/UK)
május
8
kedd 20:00
Koncertterem

A15! - SOHN (AT/UK)

  • Pop

2017 európai léptékben kétségkívül Christopher Taylor, azaz SOHN éve – a bécsi székhelyű elektronikus-zenei producer új lemeze, a Rennen már januárban megerősítette a dalszerző-énekes helyét a nemzetközi A-listás fellépők körében. A november 8-ára meghirdetett, majd a művész egészségi állapota miatt elhalasztott koncertje ezen a napon, május 8-án kerül megrendezésre az Osztrák Kulturális Fórum jóvoltából az A38 Hajó fedélzetén, ahol első hazai koncertjét adja majd napjaink egyik legaktuálisabb, mindig kalapban mutatkozó trubadúrja. A november 8-ára megváltott jegyek erre az új dátumra érvényesek.

Éttermünk e koncerthez kapcsolódó ajánlata:

Gyömbér édesburgonya krémleves zöldségszalmával

Parajos rizottó parmezán forgáccsal

Esemény a facebookon

Galéria

SOHN (AT/UK)

Persze ehhez az is kellett, hogy Christopher állandóan mozgásban lehessen: a brit gyökerű, de osztrák szívű dalszerző ezért is adta a Rennen (németül ez jelöli a futást, mint igét) címet új lemezének, hiszen az elmúlt két éve arról a változásról szólt, amit a 2014-ben megjelent Tremors hozott az életébe. A Spotify-on több mint 60 millió lejátszást hozó lemezzel SOHN nem csupán a világ meghatározó fesztiváljainak line-upjába kerülhetett be, hanem két év alatt három világkörüli turnéja alkalmából saját rajongótáborát is maga mögé állíthatta. Érzékeny, andrögün dallamvilága és magányba feledkező törékenysége az Uncuttól a Q-ig minden kritikust megérintett, és hogy Christopher elkerülhesse az önismétlést, Los Angelesbe költözött, hogy új impulzusokból írhassa meg a Rennen dalait. „A turnék után magam sem tudtam, hogy maradtak-e még bennem egyáltalán dalok” – mondta az énekes, aki egy hónapra elvonult egy bérelt észak-kaliforniai házba, hogy ott válaszolhassa meg ezt a kérdést.

Persze a választ azóta az egész világ tudja, hiszen a Rennen minden értelemben egy útkereső-kalandozó lemez lett, aminek sokszínűsége nem csupán hangszerelésében, hanem érzelmi diverzitásában is tetten érhető. A 4AD által gondozot kiadvány páratlan eleganciával ötvözi a fragmentált R’n’B-t, az énekes-dalszerzői magány őszinteségét és a bécsi elektronika atmoszférateremtő erejét, miközben a dalok épp annyira reflektálnak személyes kérdésekre, mint az amerikai elnökválasztás félelmeire (Dead Wrong) vagy az európai politikai élet feszültségeire – utóbbi dal, a Conrad a Jimmy Kimmel Show-ban debütálhatott a világ előtt.

Ahogy SOHN fogalmazott, a Rennen egy kiállítás saját és művészi alteregójának kiteljesedéséről, és ahogy kétségtelen, hogy egy saját hangjával önazonos dalszerzőt tisztelhetünk Christopherben, úgy az is borítékolható, hogy a teltházasnak ígérkező budapesti bemutatkozás az őszi-téli klubszezon egyik legintimebb és legszerethetőbb koncertélménye lesz.

Tagok
Christopher Taylor (aka SOHN) - ének, billentyű
Albin Janoska (Count Basie) - billentyű
Ben Loshin - dobok
Andrea Landis (Nylo) - ének, billentyű

Lemezek
Rennen, 2017
Tremors, 2014

Galériák

  • SOHN (AT/UK)
    1

A helyszín

Liveurope - NKA sorozat

Az európai fiatal, tehetséges, feltörekvő, jelentős pálya előtt álló fiatal zenekarok és előadók NKA által támogatott sorozata.