Noises From The Neighborhood

Elhalasztva: SOHN (AT/UK)

Sajnálattal értesítjük kedves közönségünket, hogy a koncert Sohn megromlott egészségi állapota miatt egy későbbi időpontra, május 8-ára lett halasztva. A megváltott jegyek érvényesek az új időpontra vagy visszaválthatók a jegypénztárunkban.

Sohn üzete közönségéhez: "Köszönöm mindenkinek, aki ebben az évben meglátogatta a koncertjeimet. Az elmúlt 12 hónap hihetetlenül intenzív volt, kezdve az első gyermekem születésével, egy csodálatos és életet megváltoztató eseménnyel, majd a második albumom kiadásával, azután pedig egy hatalmas turné megannyi állomásával, amely közben a világ másik csücskébe költöztünk, majd onnan ismét vissza Európába. Az ez évi turnézás lelkileg és testileg egyaránt súlyosan kimerített, melyet követően azt a szigorú tanácsot kaptam, hogy pihenjem ki magamat. Ezért kényszerültem arra, hogy a mostani turnédátumait jövő év októberi- novemberi időpontokra halasszam. Nagyon sajnálom, ha bárkinek csalódást okozok ezzel, de higgyétek el, valóban nem döntöttem volna így, ha ez nem lett volna feltétlenül szükséges. Nagyon hálás vagyok minden szeretetért és a támogatásért, és nagyon várom, hogy jövőre egészségesen és teljes szellemi frissességben térhessek vissza."

SOHN (AT/UK)

Persze ehhez az is kellett, hogy Christopher állandóan mozgásban lehessen: a brit gyökerű, de osztrák szívű dalszerző ezért is adta a Rennen (németül ez jelöli a futást, mint igét) címet új lemezének, hiszen az elmúlt két éve arról a változásról szólt, amit a 2014-ben megjelent Tremors hozott az életébe. A Spotify-on több mint 60 millió lejátszást hozó lemezzel SOHN nem csupán a világ meghatározó fesztiváljainak line-upjába kerülhetett be, hanem két év alatt három világkörüli turnéja alkalmából saját rajongótáborát is maga mögé állíthatta. Érzékeny, andrögün dallamvilága és magányba feledkező törékenysége az Uncuttól a Q-ig minden kritikust megérintett, és hogy Christopher elkerülhesse az önismétlést, Los Angelesbe költözött, hogy új impulzusokból írhassa meg a Rennen dalait. „A turnék után magam sem tudtam, hogy maradtak-e még bennem egyáltalán dalok” – mondta az énekes, aki egy hónapra elvonult egy bérelt észak-kaliforniai házba, hogy ott válaszolhassa meg ezt a kérdést.

Persze a választ azóta az egész világ tudja, hiszen a Rennen minden értelemben egy útkereső-kalandozó lemez lett, aminek sokszínűsége nem csupán hangszerelésében, hanem érzelmi diverzitásában is tetten érhető. A 4AD által gondozot kiadvány páratlan eleganciával ötvözi a fragmentált R’n’B-t, az énekes-dalszerzői magány őszinteségét és a bécsi elektronika atmoszférateremtő erejét, miközben a dalok épp annyira reflektálnak személyes kérdésekre, mint az amerikai elnökválasztás félelmeire (Dead Wrong) vagy az európai politikai élet feszültségeire – utóbbi dal, a Conrad a Jimmy Kimmel Show-ban debütálhatott a világ előtt.

Ahogy SOHN fogalmazott, a Rennen egy kiállítás saját és művészi alteregójának kiteljesedéséről, és ahogy kétségtelen, hogy egy saját hangjával önazonos dalszerzőt tisztelhetünk Christopherben, úgy az is borítékolható, hogy a teltházasnak ígérkező budapesti bemutatkozás az őszi-téli klubszezon egyik legintimebb és legszerethetőbb koncertélménye lesz.

Tagok
Christopher Taylor (aka SOHN) - ének, billentyű
Albin Janoska (Count Basie) - billentyű
Ben Loshin - dobok
Andrea Landis (Nylo) - ének, billentyű

Lemezek
Rennen, 2017
Tremors, 2014

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.