Shell Beach, Meristem, TDK (BG), Touch

Shell Beach, Meristem, TDK (BG), Touch

Shell Beach, Meristem, TDK (BG), Touch
február
16
péntek 18:30
Koncertterem

Shell Beach, Meristem, TDK (BG), Touch

  • Hardcore
  • Metál

Csupa friss megjelenéssel tér vissza a hajóra a megújult és ereje teljében tündöklő, a post-hardcore gyökerei mellett bátran kísérletező Shell Beach, méghozzá egy nagyon erős csomaggal. 

A tavaly új albummal, új felállással és hatalmas energiákkal visszatérő Shell Beach összesen négy zenekar társaságában érkezik a hajó fedélzetére: a budapesti underground életből jól ismert arcokból (AWS, Leander Kills, Harmed, Prosectura a teljesség igénye nélkül) verbuválódott, 2023-ban megszilárdult felállással új lemezére készülő progresszív metal Meristemmel, az év egyik legsúlyosabb hazai bemutatkozását produkáló avant-garde metal bolgár TDK, valamint a hazai HC szcéna egyik legeredetibb és legjobb koncertzenekara, az új anyaggal érkező és 2024-ben jubiláló Touch. 

Shell Beach

  

  

Meristem

Az idei évben megszilárdult felállással bontogatja szárnyait a budapesti progresszív metál zenekar, akik jelenleg első nagylemezükön dolgoznak. A necrosis ep és az azt követő két single mellett erről az anyagról is hoznak dalokat  a hajó színpadára. A zenekar tagjait több helyről is ismerhetik az itthoni metal rajongók. A teljesség igénye nélkül, az AWS, Leander Kills, Harmed, Prosectura, Idoru, stb. zenekarok közös szerelemprojektje ez.

Tagok:

Tamás Stefán - Ének Milán Rockov - Ének Bence Barkóczi - Gitár Gergely Varga - Gitár Soma Schiszler - Basszus Marió Szirota - Dob

https://www.instagram.com/meristemmedia

https://www.facebook.com/meristemmedia

TDK (BG)

A TDK a dobrina szeparatista köztársaságból származó zenekar, amely egy mártír fogai között alakult. A zenekar Bulgária legnagyobb csalódása, és egyben olyan fellépés, amely egyre nagyobb érdeklődést vált ki. Elfogyott műsorok, lemezeladások, Jay-Z és Linkin Park, és zenére táncoló idióták drogokon, amelyek csak számok és betűk.

Az új „Nemesta” album a „Joy, Noise és a hasonlóság minden és minden más között” című albumból született.

A TDK zenei stílusa úgy definiálható, mint egy állandó küzdelem a korlátok leküzdéséért. Kezdve a
a kora tavaszi nyugalom, amely egyenesen lefelé tart a bemutatott koromsötét durva durva szemcséjébe
olyanok, mint a Swans, a Brainbombs, a Death Grips, Sophie, a Lightning Bolt és Duke Ellington – a TDK zenéje a megtisztulást szolgálja. Megdöbbenhet és zavart lehet. Az összes szöveg bolgárul is van.


Touch

A 2014-ben alakult budapesti Touch a 80-as évek végi NYHC és DC hardcore színtér hangzásvilágát vegyíti modern elemekkel. Olyan zenekarokkal osztották már meg a színpadot, mint az elmúlt évek egyik legnagyobb stílusteremtője, az amerikai Turnstile, a Blacklisted, a Ceremony, Terror, a Negative Approach vagy a Cro-Mags. Két kislemez – Illusion of Truth, illetve Rearrangement - után a zenekar The Darkness Reflects névre keresztelt bemutatkozó nagylemezét Derek Archambault a bostoni Defeater frontembere adta ki saját kiadójánál, a Version City Blues-nál, a bécsi/veszprémi székhelyű 9 LIES kiadóval karöltve.

Idén jelent meg legújabb kislemezük "Deliverance" címen.

A koncert a LivEurope támogatásával valósult meg.

Galéria

A helyszín