Kiállítótér

Sea + Air (DE/GR), Musica Moralia

Eleni Zafiriadou és Daniel Benjamin története épp annyira ártatlan és szerethető, amennyire közös zenekaruk is az. A Sea+Air az elmúlt három év egyik legbájosabb európai sikertörténete, ami arról szól, hogy egy görög néptáncos beleszeret egy német zeneszerzőbe, aki nem tud kottát olvasni, és ketten a nyakukba veszik a világot. Egyikük a víztől, másikuk a levegőtől fél - az egyikük nem úszik, a másikuk sosem repül. Ketten együtt mégis újraírták mindazt, amit az énekes-dalszerzői attitűd törékenységéről és intimitásáról feltételezhettünk eddig, ezt pedig október 7-én a hazai közönség is megtapasztalhatja majd az A38 Hajó dunai panorámájú kiállítóterében. Az estet felvezeti a Musica Moralia.

Sea + Air (DE/GR)

A punkzenekarából kilépő Daniel Benjamin igazi német trubadúrként élte mindennapjait, míg meg nem ismerhette feleségét. Sőt, azután sem sokat változott kettejük kapcsolata - Daniel közel tíz éven át saját neve alatt adott közel 1200 koncertet a világ minden pontján, újdonsült felesége pedig követte őt, egészen addig, amíg Whitney Houston arénaturnéján nem találták magukat. A mesébe illő fordulat számukra is új inspirációt adott: azzal, hogy pusztán a hangjukkal tölthették meg az arénákat, és olyan közönség figyel rájuk, aki korábbana sosem hallhatott róluk, rájöttek, hogy semmi másra nem vágynak, minthogy minden este önmagukat adhassák, együtt. Ez lett a Sea+Air, kettejük állandóan pulzáló zenei párbeszéde, amiben Bach barokkjának dallamközpontúsága találkozik a görög ritmusokkal és német folklórral, valamint a hetvenes évek szerzőközpontú popzenéjével. Ebből a sokszínűségből (amit maguk csak “ghost popnak” neveznek( fakad zenéjük időtlen karaktere is, aminek köszönhetően a Sea+Air már többek között olyan zenekarok vendégeként turnézhatott a világ minden táján, mint a White Stripes, Sufjan Stevens, Jose Gonzalez vagy a The Flaming Lips.

A duó második lemeze, az Evropi már elegendő figyelmet kapott a folyamatos turnézásnak köszönhetően: a zenekar dalai több sorozatban és TV-műsorban is feltűntek, így Kanadától Olaszországig ismerhette meg újabb közönség az úton létező házaspárt, akik most, 2017-ben már közép-kelet-európai dátumokat is elvállaltak. Emiatt örülünk annak, hogy a Sea+Air október 7-én végre Budapesten is felléphet majd, és biztosra vesszük, hogy akik a határfeszegető popzenében lelik örömüket - beleértve Owen Pallett, a Radiohead vagy Kate Bush rajongóit - új kedvencet avatnak majd napjaink egyik legeredetibb duójában.

Tagok
Daniel Benjamin - ének, gitár, dobok és ütőhangszerek
Eleni Zafiriadou - ének, ütőhangszerek, csembaló

Lemezek
Evropi, 2015
My Heart’s Sick Chord, 2011

 

Musica Moralia

A Musica Moralia (Meggyesházi Éda) különleges hangulatú, experimentális poszt-folk világú énekesnő, zenész. Saját megfogalmazása szerint csendes zajt játszik – egyszer cimbalommal, máskor zongorával. A zenélést egy kéthúros gitárral kezdte és a zongorával, majd a csellóval folytatta, eközben megmagyarázhatatlan vonzalmat érez a ’80-as évek elektromos orgonáihoz is. Több mint tíz éve van jelen a zenei színtéren Magyarországon, Németországban, Hollandiában. 2012-es első megjelenését, a nagyrészt csellón és elektromos orgonán íródott Tooth and Teeth EP-t. 2016-ban követte debütáló nagylemeze Hell is Coming Home címmel, intim, rendkívül személyes, cimbalmon, zongorán, orgonán előadott dalokkal, a Normafa Records megjelenésében.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.