Saiid & Q-Cee & 4Raize

Saiid & Q-Cee & 4Raize

Saiid & Q-Cee & 4Raize
augusztus
24
szerda 20:00
Tetőterasz

Saiid & Q-Cee & 4Raize

  • Elektronikus
  • Hiphop, Funk, Soul

A hiphop, a rap, a slam poetry, a beatbox, a scratch, a G-funk, a West Coast igazi nagy fáraói, az Akkezdet Phiai örökségét együtt megidéző legendái együtt egy esten.

Saiid:

Aligha szorul különösebb bemutatásra, hiszen a kilencvenes évek második fele óta a magyar hiphop színtér egyik meghatározó figurája.

DJ-ként kezdte, a hazai hiphop egyik alapvetésének számító AKKEZDET PHIAI MC-je és producereként lett ismert rapper. 2006, a magyar slam poetry megszületése óta pedig emblematikus slammer. Ott volt az indulásnál, majd miután itthon kétszeres országos bajnok lett, 2012-ben az európai slammerbajnokság ötödik helyezettjeként az európai élmezőnybe is bekerült. 2018-ban már házigazdája volt az Európa-bajnokságnak, ahogyan állandó házigazdája a Slam Poetry Budapest klubnak, és a hazain kívül a határon túli slammer-világ motorja is. Nemcsak gyakran tart alternatív irodalom órákat, de már érettségi tétel is volt munkássága, ilyen módon is nagy hatást gyakorol az őt követő generációkra.


Q-Cee

1995 óta zenél aktívan, a hazai underground színtér mára megkerülhetetlen alakja. Számos nemzetközi és magyar zenei fesztiválon és versenyen vett részt DJ-ként. A Random Trip oszlopos tagja, beatbox, scratch és after felelőse. A szintén hazai hip-hop alapvetésnek számító Saiid (Akkezdet Phiai) mögött is rendszeresen ő szolgáltatja a zenei alapokat. A Tilos Rádió ’Street Skillz’ című műsorát vezeti, vagy a Karcosok Klubja workshopján oktatja a scratch műfaj fogásait. Ezeket élőben is előszeretettel prezentálja.


4Raize

A nyugati parti G-funk és West Coast egyik legtehetségesebb és leghitelesebb hazai képviselője. Az Akkezdet Phiai-ból is ismert Saiid fellépéseinek rendszeres vendége. Jópár közreműködéssel a háta mögött DJ Q-Cee-vel kiegészülve rutinosan hozzák meg a hangulatot a legsivárabb tánctérre is.

A helyszín