Programjaink a hatályos jogszabályoknak megfelelően magyar védettségi igazolvánnyal / EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogathatóak.

Saiid (Akkezdet Phia) x Q-CEE, Mulató aztékok

Saiid (Akkezdet Phia) x Q-CEE, Mulató aztékok

Saiid (Akkezdet Phia) x Q-CEE, Mulató aztékok
szeptember
17
péntek 21:30
Koncertterem

Saiid (Akkezdet Phia) x Q-CEE, Mulató aztékok

  • Hiphop, Funk, Soul

SAIID, azaz az 1980-as születésű Süveg Márk aligha szorul különösebb bemutatásra, hiszen a kilencvenes évek második fele óta a magyar hiphopszíntéren működik és annak egyik meghatározó figurája.

DJ-ként kezdte, a hazai hiphopban a legjobbak és legnépszerűbbek közé tartozó Akkezdet Phiai MC-jeként és producereként lett ismert rapper, 2006, a magyar slam poetry megszületése óta pedig emblematikus slammer. Ott volt az indulásnál, majd miután itthon kétszeres országos bajnok lett, 2012-ben az európai slammerbajnokság ötödik helyezettjeként az európai élmezőnybe is bekerült. 2018-ban már házigazdája volt az Európa-bajnokságnak, ahogyan állandó házigazdája a Slam Poetry Budapest klubnak, és a hazain kívül a határon túli slammer-világ motorja is.
Nemcsak gyakran tart alternatív irodalomórákat, de már érettségi tétel is volt munkássága, ilyen módon is nagy hatást gyakorol az őt követő generációkra.

Q-CEE élete az underground: a Hip-Hop, a Break, a Freestyle, a Beatbox és a Scratch.
1995 óta zenél aktívan, a hazai underground színtér mára megkerülhetetlen alakja. Számos nemzetközi és magyar zenei fesztiválon és versenyen vett részt DJ-ként. A Random Trip egyik oszlopos tagja, Beatbox, Scratch és after felelőse. Ha nem a Random Trippel turnézik, akkor a Tilos Rádió ’Street Skillz’ című műsorát vezeti, a különböző party meghívásoknak eleget téve járja az országot, például SAIID-dal, vagy a Karcosok Klubja workshopján oktatja a Scratch műfaj csínját-bínját.

A MULATÓ AZTÉKOK egyenesen a Balzac utcából hozzák a reppet a hajóra. EMEKAJJI alapokra a más csapatokban is aktívan tevékenykedő TINK és PHLAT dobálja a szöveget. Itt minden eredeti, minden szívből jön. 

Esemény a facebookon

A helyszín