Kortárs szerzői estek Tv-felvétellel: Rykarda Parasol

A San Franciscó-ban született és felnőtt Rykarda Parasol egészen extravagáns előadó. Zenéjében elementáris erővel ötvözi Lou Reed és Nick Cave art-rockját a francia sanzonnal, a kísérletezőbb avant-pop produkciókkal és  a kortárs színházzal. Szövegeiben rengeteg irodalmi utalással él, sokat hivatkozik Faulknerre, vagy a nagy preraffaellita festő, Dante Gabriel Rossetti költőnő húgára, a romantikát a szentimentalizmussal ötvöző Christina Rossettire.

Rykarda Parasol (US)

A San Franciscó-ban született és felnőtt Rykarda Parasol egészen extravagáns pop-előadó. Zenéjében elementéris erővel ötvözi Lou Reed és Nick Cave art-rockját a francia sanzonnal, a kísérletezőbb avant-pop produkciókkal, a kortárs színházzal. Az énekesnő előszeretettel használja magára a "pop noir" kifejezést, de talán a legjobban az "eklektikus" jelző illik rá a legjobban.

Szövegeiben rengeteg irodalmi utalással él, sokat hivatkozik Faulknerre, vagy a nagy preraffaellita festő, Dante Gabriel Rossetti költőnő húgára, a romantikát a szentimentalizmussal ötvöző Christina Rossettire. Ennek ellenére Rykarda Parasol egyáltalán nem "elvont", hanem valódi, hallgatóbarát, funkon és rockon edződött popzenét játszik. Egy kis csavarral. Legutóbbi lemeze tavaly jelent meg: a Color of Destruction (azaz A rombolás színe) igazi karrierösszegző darab, eddigi pályafutásának legjobbja.

Lemezek
Here She Comes, 2003
Our Hearts First Meet, 2008
For Blood and Wine, 2010
Against the Sun, 2013
The Color of Destruction, 2015

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.