Pinkers, TAO

Pinkers, TAO

Pinkers, TAO
november
30
csütörtök 20:00
orr stúdió

Pinkers, TAO

  • Pop

Pinkers

A zenekar 2017-ben alakult Pink and the Panthers néven. A főként acid jazz stílusban játszó csapat már az első 5 évében számos sikert zsebelt be: A DAL című TV-műsorban két, egymást követő évben jutottak az élő adásokig, számos hazai klub és fesztivál színpadán szerepelhettek, emellett pedig 3 albumot és 7 klipet jelentettek meg.

2022-ben amellett, hogy a populárisabb műfaj felé vették az irányt, a zenekari felállás is jelentősen változott. Az alapító tagokhoz, Pink Edvárd billentyűshöz és Takács Balázs basszusgitároshoz énekesként Ádám Botond, szaxofonosként Berkó Domonkos, dobosként pedig Berczi Benjámin csatlakozott.

Az így létrejött új formáció Pinkers néven folytatja útját, friss és lendületes hangzásával megragadva a hallgatóságot. A szövegeikben megjelenő képeken keresztül betekintést nyerünk egy generáció néha csapongó érzelmeibe: egyszerre elköteleződő és a szabadságot kereső, egyszerre kiszámítható és spontán.

Első megjelenés – Északi-sark:

A PINKERS legújabb dala, az Északi-sark sajátos szemszögből mutat be egy mindenki számára elkerülhetetlen lelki állapotot: a szerelmi bánatot. Az ágy üres és hideg, mi pedig folyton újrajátszuk a fejünkben azt, hogy mit rontottunk el...

Utazunk az autóban a szerelmünk nélkül, de a hangját még mindig halljuk a fejünkben. A refrénben aztán jön a nagy kérdés: merre vezet az út az elveszett szerelem után? Amíg úgy tűnik, hogy a PINKERS új dala melankolikus, biztos lehetsz benne, hogy nem hallottad még elégszer: felvidít majd és egészen biztos, hogy egy fesztivál közönségében is tudnád ordítani a szöveget!

TAO
Idén öt éves a TAO, a szövegcentrikus, éneklős-táncolós, “fúziós pop” zenekar. Próbaidő című koncept lemezük után idén poposabb dalokkal jelentkeznek. Minden trendet figyelmen kívül hagynak: “csak a dalok és a közös zenélés számít.” Dalaikban sodródó lányok, tétova vagy épp kalandozós srácok életét és érzéseit mesélik el. Elég kortárs cucc, odafigyelős, belefeledkezős. Online jelenlétük csapnivaló, leginkább a zeneáruházak kínálatában érdemes utánuk kutatni.

A helyszín

orr stúdió