Kortárs szerzők zenei kísérettel – Lackfi János

Kortárs szerzők zenei kísérettel – Lackfi János

Kortárs szerzők zenei kísérettel – Lackfi János
november
26
kedd 20:00
kiállítótér

Kortárs szerzők zenei kísérettel – Lackfi János

Lackfi János a Petőfi Irodalmi  Múzeum és az A38 Hajó kortárs szerzőket bemutató sorozatának vendége  november 26-án. Az esten a költő-író-műfordító-tanár zenével való  kapcsolatát járjuk körbe, melyhez lánya, Lackfi Dorottya és Sinha Róbert nyújt zenei kíséretet. Moderátor: Horváth László Imre.

A  József Attila-, Prima Primissima-díjas alkotó ezidáig harmincnál több  könyvet írt, felét felnőtteknek, felét gyermekeknek. Megzenésített  verseiből négy CD került kiadásra, Lovasi András, Malek Andrea, Hercku  Ágnes és többek előadásában. Legújabb regénye, a Levágott fül a Helikon  kiadónál jelent meg 2018-ban. Milyenek a magyarok? című humoros  könyvekből álló sorozata itthoni és nemzetközi sikert ért el.  Műfordításaival a francia nyelvű kortárs irodalmat juttatja el az  itthoni olvasókhoz, kreatív írás programjaival mind egyetemi keretek  között professzorként, mind pedig a szélesebb közönség számára íróként  közelebb hozta a szépirodalmat, az alkotás örömét.

A helyszínen a MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média  design-hallgatók munkái adnak vizuális élményt a zenei-irodalmi  impulzusok mellé.

A helyszín

kiállítótér
PIM az A38 Hajón

A Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó közös programsorozata különböző tematikák mentén hozza össze a zenei és az irodalmi műfajokat. A PIM az A38 Hajón soroza...

Kiállítótér