Sajnálattal értesítjük közönségünket, hogy a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt határozatlan ideig halasztásra kerülnek a programjaink. Részletek

Árnyjátékok - Szabó Lőrinc Budapestje

Árnyjátékok - Szabó Lőrinc Budapestje

Árnyjátékok - Szabó Lőrinc Budapestje
március
17
kedd 20:00
kiállítótér

Árnyjátékok - Szabó Lőrinc Budapestje

Bentlakóból bennszülött - Szabó Lőrinc Budapestje

 „ismerős minden kávéház, mozi, / és ma is barátom a Keleti / Pályaudvar, hol partot Budapest / földjén először értek lábaim.”

A  Miskolcon született, 18 évesen Debrecenből Budapestre került ifjú Szabó  Lőrinc így emlékezett megérkezésére: „Egész lelkem egyetlen köszöntés volt a Város felé.” Budapest egésze, a belvárostól a környező hegyekig  meghatározó élmény maradt számára.

Március 17-én a Petőfi Irodalmi  Múzeum és az A38 Hajó programsorozatában a költő versei, tárcái elénk  varázsolják Budapest korabeli mindennapi életét, levegőjét, a számára  meghatározó képeket, szagokat, hangokat.

Szabó Lőrinc emlékeinek  vizuális megjelenítéséről a MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média  design-hallgatói gondoskodnak. Közreműködnek színművészek, valamint a  sorozat rezidensei, DJ Lee n'gum és az ATMO zenekar:

Usztics Péter - gitár

Antal Gábor - billentyű

Gyarmati Gábor - basszusgitár

Fekecs Ákos - dobok  

Galéria

A helyszín

kiállítótér
PIM az A38 Hajón

A Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó közös programsorozata különböző tematikák mentén hozza össze a zenei és az irodalmi műfajokat. A PIM az A38 Hajón soroza...

Kiállítótér