Éttermünk csütörtökön (július 7-én) és pénteken (8-án) zárva tart.

OIEE, Chaos Chips, GIUDI (CZ)

OIEE, Chaos Chips, GIUDI (CZ)

OIEE, Chaos Chips, GIUDI (CZ)
március
10
csütörtök 22:30
orr stúdió

OIEE, Chaos Chips, GIUDI (CZ)

  • Elektronikus

Finom kortárs elektronika és álomszerű lounge hangulat valahol a mainstream és az underground határán kiváló megfejtők jóvoltából.

Giudi (CZ)

Az alternatív popénekesnő komor, de üdítő melankóliát házasít futurisztikus elektronikus hangzással. Mindezt lebilincselő látványvilág egészíti ki.

A „Reborn to Be” című debütáló EP-je megjelenése után GIUDI-t a Žebřík Music Awards 2018-as év új előadójaként ezüstérmes díjjal jutalmazták. Dalait több mint 50 ország és 5 kontinens rádióállomásai játsszák. Azok az állomások, amelyek felvették a lejátszási listájukra, többek között az RNE3 - Spanyolország egyik legnagyobb - vagy az osztrák FM4. A GIUDI-t az Európai Ines Fesztiválok Szövetsége is beválogatta a 2021-es és 2022-es csoportjába, hogy képviselje a cseh zenei szcénát a rangos svédországi Waves Vienna és Heart South East fesztiválokon.

Chaos Chips:

A két jóembert különféle formációkból már ismerhette eddig is a hazai underground és mainstream határállama: Fejes Sanyi Mr. Mstrs néven dj-zik és zenéket hegeszt, olykor gombokat nyomkod a true school grúvokkal házaló FIXI4 zenekarban, a tizenkét évnyi klasszikus zenélés felől az underground hiphop felé orientálódó, majd a londoni elektronikus szcénából is testközelből inspirálódó (hiszen ott tanult, ráadásul zenélést!) WaTa pedig fű alatt elég régóta az egyik legkaytranadább zenegyáros itthon. 

Ők annyira egymásra találtak, hogy ma már közösen írnak film- és reklámzenéket, amikor pedig nem, akkor meg olyan zenéket írnak, amik a kedvükre vannak, ez főleg a lekerekített, funkkal is felütött house.


Oiee:

A klipszemlén többször is díjazott OIEE projekt a 2020-as URBAN CAMOUFLAGE lemezzel került fel a magyar kortárs elektronikus zenei térképre.

Az azóta nemzetközi sztárrá avanzsált Amaarae-vel közös számuk, a BBC Radio 1Xtra-ban debütált és azóta is szépen pörög a streaming szolgáltatóknál, Solére-el közös FEL remix pedig a Petőfin hallható rotációban. A klub zene és pop határán mozgó projekt azóta még jobban a tánc zene felé fordult, a készülő új lemezen a Chemical Brothers Grammy díjas hangmérnöke, Steve Dub is becsatlakozott a munkálatokba.

  

A Liveurope concert: the first pan-European initiative supporting concert venues in their efforts to promote emerging European artists. Liveurope is co-funded by the Creative Europe programme of the European Union.

A helyszín

orr stúdió
Liveurope 2022/2023

A Liveurope új páneurópai könnyűzenei együttműködés, amely az Európai Unió Kreatív Európa programja támogatásával és tizennégy európai klub, kulturális intézmén...