Nouvelle Vague (FR), Black Lilys (FR), 'Kill The Pain - Melanie Pain and Phoebe Killdeer Selectors set

Nouvelle Vague (FR), Black Lilys (FR), 'Kill The Pain - Melanie Pain and Phoebe Killdeer Selectors set

Nouvelle Vague (FR), Black Lilys (FR), 'Kill The Pain - Melanie Pain and Phoebe Killdeer Selectors set
szeptember
28
szerda 19:00
Koncertterem

Nouvelle Vague (FR), Black Lilys (FR), 'Kill The Pain - Melanie Pain and Phoebe Killdeer Selectors set

 • Pop
 • Punk

Visszatér egyik legnagyobb kedvencünk, a new wave slágereket sanzonként előadó Nouvelle Vague, akik ezúttal visszanyúlva a kezdeteikhez első két lemezük legeslegütősebb dalaira támaszkodva állítanak össze nagyszabású ünnepi szettet. A koncertet egy zseniális dj-szett követi a zenekar gyönyörű hölgyeinek jóvoltából!

Legutóbbi budapesti vizitjükön közösen ünnepeltük egymás 15. születésnapját: felejthetetlen teltházas koncert volt, és két évvel később végre alkalom nyílik az ismétlésre. A Nouvelle Vague azóta kiemelten aktív volt: 2019-ben kiadtak egy B-oldalas, és korábban kiadatlan dalokból álló válogatást „Rarities” címmel. Ugyanebben az évben jelent meg a „Curiosities” c. lemezük is, amelyen tizenkét, korábban nem hallott feldolgozás hallható, amelyek 2004 és a tavalyi év között kerültek rögzítésre, de különböző okokból sosem jelentek meg korábban publikusan.

Ezeket addig is otthon lehet csemegézni, viszont az idei koncert repertoárjának gerincét olyan klasszikusok teszik majd ki az első két albumról, amelyeket minden Nouvelle Vague rajongó kívülről fúj már. Május 20-án ünnep a Hajón!

Galéria

Nouvelle Vague (FR)

Bár a nosztalgia mindig valami gyanús dolog, amiből sosem sül ki semmi jó, a Nouvelle Vague puszta léte alapjaiban cáfolja ezt a tételt. Mert a ragyogó énekesnőkkel kiegészülő francia duó, Marc Collin és Olivier Libaux kettőse úgy nosztalgikus, hogy egyetlen pillanatig sem ciki, és úgy tölti meg újra élettel a hetvenes-nyolcvanas évek punkját és újhullámát, hogy még az is átadja magát a varázsnak, aki egyébként zsigerből rühelli a nosztalgiát, a punkot, a bossa novát vagy a feldolgozásokat. A Nouvelle Vague zseniális ötlettel úgy dolgozta fel az angolszász punk és New Wave klasszikus slágereit leheletfinom bossa novákba, elegáns akusztikus hangszerelésekbe, hogy az eredeti nyers vadság helyett inkább a hűvös és melankolikus elegancia lett a vezérelv, és talán még eredeti szerzőik sem ismertek rá a ragyogó érzékkel kiválasztott számokra.

A nagy ötlet 2002-2003 környékén szállta meg Collint és Libaux-t, és nem telt bele egy év és néhány koncert, meg is jelent az első Nouvelle Vague-lemez. A fantasztikusan jól eltallt feldolgozások, és a rafinált franciás image azonnal elöprő és revelatív sikert hoztak a zenekarnak, ami azóta már az ötödik sorlemezénél tart. Mindegyik album rendkívül koncepciózus vállalkozás: hol klasszikus, nyolcvanas évek-beli filmslágereket értelmeznek újra, hol az eredeti szerzőkkel dolgoznak együtt (mint Martin Gore-ral a Depeche Mode-ból, Ian McCullough-fal az Echo and the Bunnymenből, Terry Hallal a Specialsből, vagy Barry Adamsonnal), hol pedig a korszak francia posztpunkja előtt tisztelegnek a kortárs pop legnagyobbjai, Camille, Vanessa Paradis, Jeanne Cherhal és Soko társaságában.

  

Videók

Linkek

Galériák

 • Nouvelle Vague
  6
 • Nouvelle Vague (FR)

  36
 • A15! - 15 years of Nouvelle Vague

  39

A helyszín