Moonspell (PT), Rotting Christ (GR)

Moonspell (PT), Rotting Christ (GR)

Moonspell (PT), Rotting Christ (GR)
november
22
péntek 19:00
Koncertterem

Moonspell (PT), Rotting Christ (GR)

  • Metál

25 országot érintő, 50 állomásos giga turnéra indul a dark/gothic metalos portugál MOONSPELL és a black/dark metalos görög ROTTING CHRIST. A körútnak ráadásul budapesti állomása is lesz november 22-én az A38 Hajón.

A MOONSPELL zenekar éppen új anyagának rögzítésén dolgozik, így elmondásuk szerint jó lesz újra “kiszabadulni”, a rajongókkal találkozni. Ráadásul a turnén először mutatják be az 1755 címet viselő lemezt teljes egészében, annak minden teátrális elemével együtt.

A portugál nyelvű, koncepciózus anyag az 1755-ös lisszaboni földrengésekről szól, amelyek a keletkezett cunamival együtt a város legnagyobb részét romba döntötték.

Mindeközben ‘The Heretics’ címmel éppen ma látott napvilágot az extrém metalos görög ROTTING CHRIST új stúdióalbuma, amelyet a zenekar történetnek leghosszabb turnéján be is mutat majd. 


Moonspell (PT)

A Moonspell portugál heavy metal banda 1992-ben alakult. A zenekar 1994-ben adta ki első EP-jét, Under The Moonspell néven, majd egy évvel később az első albumuk is megjelent, mely a Wolfheart címet kapta. A zenekar gyorsan nevet szerzett magának, és Portugália egyik leghíresebb metal bandája lett.

A Moonspell a Sin/Pecado albumukkal hódította meg a portugál listák csúcsát, majd a 2006-os Memorial lemezzel egy olyan elismerést szerzett, amit hazájukban csak a Metallica és az Iron Maiden ért el.  A Memorial album egyébként az első metal album, mely aranylemez lett Portugáliában. A zenekar nagyon népszerű Németország, ahol a Memorial, a Top100-as lista 68. helyén nyitott. A Wolfheart era alatt, Fernando Ribeiro azt nyilatkozta a Moonspell-ről, hogy az Inchiuvatu és a Nightfall mellett ők a mediterrán black metal képviselői.

Linkek

Galériák

  • Moonspell
    1
  • Cradle of Filth (GB), Moonspell (PT)

    2018. január 21.

    43

A helyszín