Kiállítótér

MoonArra (IN), Káel Norbert

Egy kiváló indiai zenekar, a klasszikus indiai zenét a dzsesszel ötvöző MoonArra lép fel ezen estén ragákat swingbe, hiphopba és blues-ba oltva. Az estet felvezeti a remek zongorista, Káel Norbert.

MoonArra (IN)

A 2006-ban alapított MoonArra együttes nevének jelentése „három patak”, mivel három zenei világ, a klasszikus indiai zene, a dzsessz és a világzene összeolvadásából született, hiszen a benne játszó zenészek ezekkel a zenei és kulturális hátterekkel érkeztek a formációba.

Azonban a zenekar küldetése sokkal több annál, hogy csak egyszerűen kellemes zenét játszva gondtalan pillanatokat szerezzen a hallgatóságának: kutatásainak, más zenészekkel és a közönségével való interakcióiban kiemelt szerepe van annak, hogy a kultúra jó szándékú nagyköveteiként békét és harmóniát, jó szándékot és toleranciát hozzanak a mai világunkba.

Zenéjük tükrözi tagjaiknak abbéli elszántságát és küldetéstudatát, melyek szellemében a világ meggyógyítható, jobbá tehető, újjávarázsolható annak a páratlanul értékes és gazdag zenei és kulturális hagyománynak az értékeivel, amelyek hangok által is utaznak Észak-Indiától Perzsián, Marokkón  és Andalúzián át Spanyolországig és a világ bármely egyéb szegletéig.

A MoonArra együttes számos rangos fesztiválon lépett már fel, többek között 2009-ben az indonéziai Java Jazz fesztiválon Indonesia, a Bangkok Jazz Festival-on 2010-ben, a Fete de La Musique fesztiválon 2010-ben, az Asiabeat Anthology Launch-on 2012-ben, a Delhi International Jazz Festival-on 2012-ben és az UNESCO's International Jazz Day-en 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben, a Tanjazz fesztiválon 2015-ben és még sorolhatnánk. 

MoonArra első albuma a Times Music kiadó gondozásában jelent meg Indian Accent címmel, alapító tagjuk Prakash Sontakke pedig tagja annak a formációnak, amely 2015-ös év Grammy Díját nyerte a Winds of Samsara társzeneszerzőjeként.

Káel Norbert

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.