CAFe Budapest Festival and A38 Ship pres.

Mezzoforte (ISL) - 40 years anniversary tour, Mystical Plants

A gejzírek hazájának legforróbb jazz-funk formációja, a Mezzoforte idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját.  Az évforduló jegyében adnak nagyszabású ünnepi koncert Cafe Fesztivál keretében a Hajón! Az estet felvezeti a Mystical Plants.

 

Mezzoforte (ISL)

A gejzírek hazájának legforróbb jazz-funk formációja, a Mezzoforte idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Az együttes negyedik albuma (Surprise Surprise) 1983-ban meghozta a nemzetközi áttörést, az izlandi zene előbb Nagy-Britanniában, majd szerte Európában népszerűvé vált. Az album legnagyobb slágerének (Garden Party) köszönhetően a Mezzoforte neve végérvényesen összefonódott a táncolható, könnyed, funkos jazzhangzással.

A tagok szerényen nyilatkoznak sikerükről: szerintük egyszerűen az izlandi elszigeteltség adott nekik több időt arra, hogy saját dallamviláguk karakterével foglalkozhassanak. Generációk nőhettek fel a zenekar elsőre megjegyezhető melódiáin, amelyek most, tíz év után ismét az A38 Hajón szólalnak majd meg egy tematikus, az e1gész karriert felölelő klubkoncerten.

Felállás:
Fridrik Karlsson - gitár
Johann Asmundsson - basszusgitár
Eythor Gunnarsson - billentyűs hangszerek
Gulli Briem - dob
Jonas Wall - szaxofon,
Koós-Hutás Áron - trombita

Mystical Plants

A Mystical Plants merész és lüktető zenéje az elekctro funkban és az acid-jazz második nagy hullámában gyökerezik.A 2000-es évek elején induló duó (Balázs Béla: basszus gitár, zenei producer, valamint Munkácsi István: gitár) 2009-ben Bryant Goodman-nel alakult trióvá, akinek lehengerlő orgánuma és egyedi énekstílusa új fejezetet indított el a csapat életében. Nehezen bekategarizálható stílusuk a soult, a bluest és a funk-ot elektronikával fűszerező, táncra hevítő zenei masszává vált.

Az egyre több kedvező és pozitív visszhang mind a szakma mind a hallgatók irányából hamarosan egyértelművé tette a sofa-rockerkedés kizárólagosságának lezárását és egy live act formáció azonnali életre keltését. 2011-től billentyűs hangszerekkel (Nagy Péter) és dobokkal (Rátkai Róbert) kiegészülve laza „ritmikus társasági rituáléikon” élvezhetjük zenéjük magával ragadó erejét.
Szövegeik hétköznapi és olykor gkobális problémákra vagy örömökre reagáló gondolatok, véleménynyílvánítások vagy éppen csak a zene szeretete és az emberi kapcsolatok által ihletett könnyedebb témájú de mégis mély és tartalmas üzenetek.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.