Noises From The Neighborhood

Léyya (AT), Babé Sila

Az egyszerre kifinomult és ütős, melankolikus és sodró hangzású dalaival a magyar közönséget két éve, Odett előtt már meghódító Léyya immár főzenekarként tér vissza az A38 Hajó kiállítóterébe. Előttük pedig Babé Sila – azaz a korábban Barbara Stahl néven ismert - elektronikus r&b dalszerző-énekesnő lép majd fel, aki valószínűleg a 9 dalai mellett a nemrégiben megjelent második nagylemezből, az Augustból is ad majd némi ízelítőt.

Léyya (AT)

A Marco és Sophie alkotta Léyya együttes az osztrák kísérleti és alterntív zenei szinterének kiugrónak tehetséges fiatal formációja. Hangzásuk egyszerre visszafogott és álmodozó, ugyanakkor igen impulzív és szenvedélyes is. Alkotói céljuknak a melankólia és az elektronikus rockzene párosítását tűzték ki, amelyben két, egymással látszólag ellentétes világ találkozik, amely ugynakkor az esetükben nagyon is jól működik, mert a popzene és az igényes művészet közötti vékony sávon nagyon leleményesen és pontosan egyensúlyoz.

Babé Sila

Stahl Barbarának az éneklés kislány kora óta jelen van az életében, a szerelem egyértelműen a 90-es évek soul díváival indult nála. Aretha Franklin, Chaka Khan, Whitney Houston és Sade személyes karizmája, az őszinte, érzelmektől túláradó dalai és a lélegzetelállító hangterjedelmei óriási hatással voltak rá.

Évekig tanult hegedülni, majd önszorgalomból megtanult gitározni, de az éneklés az, ami mellett végül letette a voksot, mely azóta is erősen meghatározza az identitását.

Barbara 2012-ben kezdett el hobbiszinten fellépni Havai Gábor társaságában, melyből született a mai napig működő akusztikus duójuk, amivel feldolgozásokat adnak elő Budapest népszerű klubhelyszínein. Ezen sikeren felbuzdulva indult el a saját zenei projekt megalkotása tehetséges zenészbarátokkal karöltve.

Dalai energikusak, az elektronika, az ambient és az r&b találkozásai, a nyugalom és a lüktető érzelmek szenvedélyes váltakozása jellemzi őket. Fő inspirációi Banks, Angel Haze, Abra és Sevdaliza.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.