Éttermünk e pénteken zárva tart.

Lalalar (TR), YeuX

Lalalar (TR), YeuX

Lalalar (TR), YeuX
március
24
péntek 20:30
Koncertterem

Lalalar (TR), YeuX

  • Elektronikus
  • Hiphop, Funk, Soul
  • Világzene, Népzene

Lalalar

 

Pszichedelikus sötét elektronika átszőve török népzenei mintákkal egyenesen Isztambulból.

A Lalalar török trió heves energiákat árasztó fülledt témájú dalait, közel-keleti vonósokkal, hipnotikus basszus témákkal, erős gitár riffekkel és funk groove-okkal telíti meg, amit melankolikus ének dallamokkal és szarkasztikus, sötét humorú szövegekkel megfűszerezve tálal.
Többek között olyan zenekarok inspirálják munkásságukat, mint Secret Chiefs 3, a Rage Against The Machine, a Neşet Ertaş, a Pantera és a Portishead.

Az elmúlt években kiadott kislemezek után eljött az idő, hogy bemutassák nekünk első, Bi Cinnete Bakar című nagylemezüket, ami a tőlük már megszokott sötét elektronika, punk energia, és török népi minták fúziójával jött létre.

Hallgasd meg az elsők között élőben is az új albumot, találkozzunk az A38-on!


YeuX

A pszichedelikus funk-rockot játszó YeuX 2022 áprilisában mutatta meg magát először a magyar élőzenei színtéren. Számos külföldi banda előzenekaraként is szerepeltek, mint például a Dirty Sound Magnet (CH), VR Sex (USA), The Ballet Bombs (NL), Khan (AUS) és Tortuga (PL). Megjelentek többek között az A38, a Turbina, a Robot, a Gödör és a Három Holló színpadán is. A csapat nemcsak zenei szempontból sokszínű, hanem nemzetiségüket tekintve is. A magyar énekesen, Semegi Zoltánon és a gitároson, Kovács Zsófin kívül az ausztrál-spanyol-magyar basszusgitárost, Gede Tibort (Dennie Wander, AlithiA) és a francia dobost, Lancelot Carré-t (The Serial Chillers) tudhatja magáénak a zenekar. 

A 2023-ban megjelenő album előfutáraként debütáló kislemezük a "Walk The Night", amelynek produceri munkálatai és felvétele Weil András (Ivan & The Parazol, The Qualitons, ODD ID) közreműködésével valósult meg. 


Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín